Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana i turneja

Loše vijesti ne staju: Real i Barca pretrpjeli novi udar na budžete

Real Barcelona (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
11.04.2020.
u 08:23

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru

International Champions Cup (ICC), turnir na kojem se od 2013. godine pripremaju veliki nogometni klubovi tijekom ljeta, otkazan je zbog koronavirusa što će zadati novi financijski udarac momčadima poput Barcelone i Real Madrida.

- S obzirom da nije jasno kada će distanca u društvu biti ukinuta i s obzirom na neizvjesnost oko kalendara, te na mogućnost da se domaća prvenstva i natjecanja UEFA-e nastave u kolovozu, ICC turnir nije održiv ovog ljeta - priopćio je Daniel Sillman, direktor američke kompanije Relevent Sports.

Relevent je trebao organizirati taj turnir u kolovozu u SAD-u i Aziji.

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru.

Na američkom tlu je u planu bio drugi El Clásico nakon onog u Miamiju 2017. godine. On je trebao biti poslužen u Las Vegasu umjesto boce šampanjca prilikom otvaranja novog stadiona Allegiant Stadium. Od ove godine na njemu će igrati Raidersi u NFL ligi američkog nogometa.

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Po prijateljskoj utakmici zaradi 3 milijuna eura neto baš kao i Barcelona, Manchester United i Bayern.

Njima se želi priključiti aktualni europski prvak Liverpool.

Da su otkazivanjem turnira najlošije prošli upravo vječni rivali Real Madrid i Barcelona pokazuje i ponuda oko koje su pregovarali zadnjih tjedana. Nagrada za međusobni dvoboj, taj najgledaniji derbi u svijetu, utrostručila bi se.

Ne bi iznosila 3 milijuna, nego bi oba kluba dobila po 9 milijuna eura, izvijestio je AS.

S toliko novca su se prije tri godine bili vratili iz Miamija na Santiago Bernabéu i Camp Nou, pa je to bio temelj za pregovore uoči utakmice u Las Vegasu.

Uz tu međusobnu utakmicu trebali su odigrati još tri susreta što im je moglo donijeti dodatnih 9 milijuna eura, sveukupno 18 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije