Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Areni

Pokrajac izgubio odlukom sudaca, Pejić u debiju pobijeđen gušenjem

Igor Pokrajac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/13
10.04.2016.
u 21:24

Cro Cop dobio ovacije, a u publici je i nogometaš Mario Mandžukić.

Poljski borci bili su kobni za hrvatske uzdanice, Igora Pokrajca i Filipa Pejića, na spektakularnom Fight Nightu 86 u zagrebačkoj Areni.

Pokrajac je unatoč sjajnoj borbi pobijeđen sudačkom odlukom u ogledu s Janom Blachowiczem. U prvoj rundi Poki je odmah krenuo naprijed te je jedan udarac u glavu uzdrmao Poljaka. Izmjenjivali su se u parteru, a naš borac pokušo je izvesti giljotinu u posljednjim sekundama. Publika je bila oduševljena u drugoj rundi kad su borci ušli u otvorenu razmjenu udaraca. Bila je to odlična runda koju su završili u klinču.

Blachowicz je na početku treće runde pokušao 'letećim koljenom' uzdrmati Pokrajca, nakon čega je uslijedilo hrvanje uz ogradu. Blachowicz krajem druge minute ruši našeg borca i drži gornju poziciju iz koje gađa u glavu i tijelo. Pokrajac se branio, ali Blachowiczevi udarci su sijevali i dalje do kraja runde.

Fight Night 86 počeo je uzbudljivom borbom Alessija Di Chirica i Bojana Veličkovića, a nakon tri runde slavio je srpski borac jednoglasnom odlukom sudaca.

U ring su potom ušli Jared Cannonier i Cyril Asker. Nakon dvije i pol minute borbe u prvoj rundi Cannonier je nokautirao suparnika.

Lucas Martins potom je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Roberta Whiteforda.

A onda se atmosfera u Areni užarila. Svoj debi u UFC-u doživio je Filip Pejić, miljenik publike iz zagrebačke Dubrave. Nažalost Pejić neće po dobrom pamtiti prvi nastup. Poljak Damian Stasiak savladao ga je gušenjem u prvoj rundi.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

- Osjećam se loše jer ovo je bio moj debi u UFC-u. Bio sam umoran i izgorio sam. Nisam bio usredotočen, ali već sutra ujutro bit ću u teretani. Želim dokazati što mogu jer ovo je bila moja najgora borba u životu - razočaran je bio Pejić.

Damian Stasiak radovao se nakon borbe. Naglasio je kako mu nije bio problem boriti se protiv domaćeg borca.

- Bio je agresivan, ali znao sam da će borba brzo završiti. Završetak prve runde bio je kao iz snova. Vraćam se treniranju i spreman sam za ono što slijedi - kazao je Poljak.

Pejićevom porazu svjedočio je i hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić, inače veliki ljubitelj borilačkih sportova.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Niti borac iz BiH, Damir Hadžović, nije uspješno odradio UFC debi. Krajem prve runde nokautirao ga je Mairbek Taisumov, kojem je to bila 24. pobjeda u lakoj kategoriji, a čak 23 ih je ostvario prekidom.

Alejandro Perez također je stigao do pobjede u prvoj rundi. Serijom udaraca u glavu došao je do prekida protiv Iana Entwistlea koji ga je uhvatio za noge dok su bili u parteru. No, sudac je presudio da se Entwistle ne može spasiti od Perezovih udaraca.

Uvodni dio programa završio je borbom Zacka Cummignsa i Nicolasa Dalbyja. Žestoki okršaj u tri runde pripao je američkom borcu jednoglasnom odlukom sudaca.

Ovacije je dobio i umirovljeni hrvatski borac Mirko Filipović koji je ušao u Arenu uz zvukove "Wild boysa". No, on se večeras neće boriti na žalost domaće publike.

UFC FIGHT NIGHT 86

Ben Rothwell (SAD) vs. Junior Dos Santos (BRA)

Gabriel Gonzaga (BRA) vs. Derrick Lewis (SAD)
Curtis Blaydes (SAD) vs. Francis Ngannou (KAM)
Timothy Johnson (SAD) vs. Marcin Tybura (POLJ)
Jan Blachowicz (POLJ) def. Igor Pokrajac (HRV) - jednoglasna sudačka odluka
Maryna Moroz (RUS) def. Cristina Stanciu (RUM) -jednoglasna odluka sudaca

Uvodne borbe

Zack Cummings (SAD) def. Nicolas Dalby (DAN) jednoglasna sudačka odluka
Alejandro Perez (MEK) def. Ian Entwistle (ENG) – TKO 1. runda
Mairbek Taisumov (RUS) def. Damir Hadžović (BIH) - TKO, 1. runda, 3:24
Damian Stasiak (POLJ) def. Filip Pejić (HRV) - stražnje gušenje 1. runda, 2:16

Lucas Martins (BRA) def. Robert Whiteford (ŠKO)- podijeljena sudačka odluka
Jared Cannonier (SAD) def. Cyril Asker (FRA) - KO 1. runda, 2:44

Bojan Veličković (SRB) def. Alessio Di Chirico (ITA) – jednoglasna sudačka odluka

>>Mama me bodri, a otac borbe ne može gledati

Komentara 10

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
18:52 10.04.2016.

znao sam!! papak mali bahati

KV
kvatrić
20:59 10.04.2016.

Može biti sto puta naš, ali kad sam vidio koliko je umišljen i bahat, navijao sam protiv njega. Trener bi ga trebao prisiliti da svaki dan gleda Mirkova vaganja i izlaske na borbu.

DU
Deleted user
20:02 10.04.2016.

Hahaha tolko napuhavanja od njega, a kad ono nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije