Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Lopez izjednačio za Španjolce

22.11.2008.
u 00:30

Rezultat finalnog dvoboja Davis Cupa između Argentine i Španjolske nakon prvog dana je izjednačen 1-1. Španjolcima je bod donio Feliciano Lopez pobjedom protiv Juana Martina Del Potra 4-6, 7-6(2), 7-6(4), 6-3.

Meč između Lopeza i Del Potra bio je u potpunosti suprotan onome između Nalbandiana i Ferrera. Ponudio je neizvjesnost, napetost, i preokret, u kojem je Lopez nakon gubitka prvog seta unatoč bučnim argentinskim navijačima u Mard Del Plati uspio doći do pobjede.

Ukupno je meč trajao tri sata i 19 minuta, a Lopezu je ovo bila druga pobjeda protiv Del Potra u četiri dosadašnja međusobna meča (obje je ostvario ove godine).

U prvom setu Del Potro je napravio break kod rezultata 2-2 i zadržao je prednost. U naredna dva seta niti jedan niti drugi tenisač nisu gubili svoje početne udarce, ali je oba puta u trinaestoj igri smireniji i uspješniji bio Lopez, u drugom setu 7-2, a u trećem 7-4.

U posljednjem setu Lopez je prvi došao do breaka prednosti već na početku, vratio se Del Potro kod zaostatka 3-1 u igru te smanjio na 3-2, ali je odmah potom ponovo izgubio svoj servis. Lopez je do kraja zadržao pribranost i osigurao svojoj reprezentaciji veliki bod nakon prvog dana.

Oba tenisača imala su podjednak broj neforsiranih pogrešaka (30 Del Potro, 29 Lopez), ali je španjolski tenisač imao jako kvalitetnu realizaciju poena nakon ubačenog prvog servisa (87%), kao i veći broj winnera (75-69).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije