Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 dana do Igara

London je spreman za Olimpijske igre!

olimpijski stadion london
PA/Pixsell
18.04.2012.
u 16:39

– Gol Šoštaru u Atlanti najdraži mi je u karijeri – rekao je Dubravko Šimenc

Britansko veleposlanstvo u Zagrebu i Grad Zagreb obilježili su turnirom u odbojci na pijesku na Jarunu 100 dana do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Uz momčadi britanskog veleposlanstva i Grada Zagreba, nastupili su kolege s RTL-a, HTV-a i SPTV-a te momčadi Hrvatske odbojkaške udruge i Hrvatskog kluba olimpijaca.

Britanski veleposlanik David Slinn rekao nam je da je zadovoljan kako teku pripreme za Olimpijske igre i da je London spreman na doček sportaša iz svih dijelova svijeta te da su sve građevine i objekti vezani uz Igre spremni te da se stanovnici Londona raduju velikom događaju u svom gradu ovoga ljeta.

– Jako smo zadovoljni što je London jedini grad koji je triput domaćin Olimpijskih igara. To smatramo velikom obavezom i čašću pa organizacija mora biti na najvišoj razini. Želimo svim sugrađanima i ostalim ljudima i nakon Olimpijade ostaviti objekte i svu infrastrukturu.

– London ima mnogo turista tijekom godine, a za vrijeme Olimpijskih igara očekujemo ih i još više. Velika Britanija od Igara želi uprihoditi 21 milijardu funti. Pozivam i hrvatske navijače i turiste koji dolaze ili žele doći u London za vrijeme Olimpijskih igara bodriti svoje sportaše, da dođu u što većem broju i ugodno se osjećaju te dobro provedu.

Na kraju je pohvalio i naše odbojkaše na pijesku i rekao da se  uvjerio da imamo dobru tradiciju i igrače u ovom sportu.

Dubravko Šimenc zahvalio je britanskom veleposlanstvu na organizaciji ovog  događaja.

– Poručujemo svim našim sportašima koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama da imaju podršku Hrvatskog kluba olimpijaca i da na Olimpijskim igrama dostojno prezentiraju Hrvatsku i osvoje što više medalja. Ja kao bivši osvajač olimpijskih medalja podržavam ministarstvo i novu vladu u rješavanju statusa zaslužnih hrvatskih sportaša. Moj gol koji nadmašuje sve postignute u karijeri jest onaj Šoštaru u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Atlanti 1996. godine i ima posebno mjesto u mojoj karijeri.

Govoreći o šansama vaterpolske reprezentacije na olimpijskom turniru, Šimenc je istaknuo da je velika stvar povratak u reprezentaciju Hinića i Vićana i da uz prave pripreme možemo unatoč lošem izdanju u Eindhovenu ponovno osvojiti olimpijsku medalju.

– Svih 12 reprezentacija može osvojiti medalju i nikoga ne treba otpisati. Za osvajanje medalje trebat će, naravno, i puno sportske sreće.

Inače, turnir je protekao u pravom sportskom duhu, igralo se za svaki poen, a najuspješnije su bile ekipe RTL-a i Grada Zagreba koje su osvojile treće mjesto, drugi su bili hrvatski olimpijci predvođeni Dubravkom Šimencom, Draženom Anzulovićem i njegovom suprugom Marijom te Damirom Škarom, a pobjedu je odnijela momčad Hrvatske odbojkaške udruge. Britansko veleposlanstvo najavljuje i nove akcije ovakva tipa do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije