Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazov za blizance

Lončarići odbili izazivače i potvrdili da su najbrži dvojac na pariće

Luka Stanzl/PIXSEL
08.04.2024.
u 11:02

Ukoliko bi još jednom morali braniti svoj status olimpijaca u dvojcu na pariće - što se ovog časa čini suvišnim - Lončarići bi to trebali učiniti za vrijeme regate Svjetskog kupa krajem svibnja u Luzernu

Drugog dana natjecanja na 40. Croatia Openu najzanimljivija utrka na jarunskom jezeru vozila se u osam sati ujutro, kao prva utrka u programu. A bila je to kvalifikacijska utrka dvojaca bez kormilara koju je Hrvatski veslački savez postavio kao kvalifikacijsku za nastup na Olimpijskim igrama.

Nakon što su braća Sinković procijenila da imaju bolje izglede za olimpijsko zlato u dvojcu bez kormilara, došlo je do zamjene posada ali i do odluke da braća Lončarić moraju braniti svoj status olimpijaca u dvojcu na pariće. Dakako, ako se pojave izazivači a oni se jesu pojavili u obliku posada koje su činili Boris Cesarec i Goran Mahmutović odnosno David Šain i Fran Šuk.

No, u tom prvom izazovu (a možda i posljednjem), Lončarići su bili uvjerljivi. Od Cesarca i Mahmutovića bili su brži četiri sekunde i 59 stotinki a od Šaina i Šuka skoro 18 sekundi.

- Mi smo sretni što je bilo posada koje su nas htjele izazvati što je i nas potaknulo da jači angažman. I zato sam zahvalan konkurentima.

Premda su pobijedili uvjerljivo u toj priči ostao je još jedan upitnik jer je bilo rečeno da izazivači drugu priliku neće ni dobiti ako ih Lončarići pobijede s pet ili više sekundi. Anton i Patrik su bili brži ali taj uvjet nisu zadovoljili pa se po tom pravilu može dogoditi da ih ponovo netko izazove ali ovaj put za vrijeme utrke Svjetskog kupa u Luzernu, krajem svibnja. No, ovog časa se čini upitnim koliko to ima smisla.

- To da moramo pobijediti sa pet i više sekundi prednosti za nas je bio pritisak. I zato smo se mi uoči ove utrke postavili tako da ne idemo na to koliku ćemo prednost ostvariti nego da damo maksimu od sebe pa što bude.

A hoće li biti novog izazova odlučit će se ovih dana a za slučaj da Lončariće netko pobijedi Sinkovići su spremni vratiti se u dvojac na pariće. A to nam je rekao Martin Sinković.

- To je lijepa gesta kada takve veličine to kažu. Bilo je to rečeno i prije no ja sam dirnut s time što je to rekao javno i sretan sam što radim s takvim ljudima - kazao je Patrik koji je, s bratom Antonom, u finalu Croatia Opena osvojio drugo mjesto.

Naime, od njih je, za osam sekundi, brži bio turski dvojac što ne treba čuditi jer su Lončarići najveći dio rezervoara energije potrošili na jutarnji "match-race" i obranu statusa olimpijske posade u dvojcu na pariće u koji su preselili iz dvojca bez kormilara (na slici). .

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije