Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA PROLJETNA UTAKMICA

Lokosi u festivalu svojih promašaja ipak upisali bodove

Nino Bule
Goran Stanzl/Pixsell
25.02.2010.
u 17:04

Nakon gotovo tromjesečne stanke (81 dan!), napokon se opet zakotrljala prvoligaška nogometna lopta. Na otvorenju sezone, Lokomotiva se lako obračunala sa slabašnim Varteksom pobijedivši 2:0 (1:0).

Svakako veseli spoznaja da je utakmicu lokosa i Varteksa, po krasnom, sunčanom vremenu, gledalo oko 500 ljudi! Iako je to zapravo, po nekim normalnim kriterijima, mizeran broj ljudi na tribinama, jer se od ulaznica ne mogu ni približno pokriti troškovi organizacije utakmice, a treba naglasiti da je Lokomotiva više gledatelja u Maksimiru jesenas imala samo kad je igrala s Dinamom...

Pravi festival promašaja priredili su Lokomotivini nogometaši u prvom dijelu. Pritisnuli su goste i dobrom igrom stvorili šest istinskih zgoda, no iskoristili su samo jednu. Nakon Martinčeva ubačaja iz kornera, Bule je fantastično reagirao u 20. minuti i udarcem glavom zakucao loptu pod gredu za 1:0! Bio je to pravi europogodak iskusnog napadača, otvorio je proljeće svojim devetim pogotkom u sezoni.

Mogao je Varteks gadno nastradati u prvom dijelu, no Bule, Bagarić, Poljak i Havojić nisu bili precizni u situacijama kad je doista bilo teže promašiti nego zatresti mrežu. Lokomotiva je ugodno iznenadila dobrom i smišljenom igrom, svako je dodavanje imalo smisao i Varaždinci su stalno bili na mukama. Klub opterećen silnim financijskim problemima, ima i velikih problema u svlačionici, manjak kvalitete više je nego očit.

Mirnoću su lokos dohvatli već u 48. minuti, kad su poveli 2:0. Jednu je polukontru fino povukao Martinac i pravodobno gurnuo u šansu Havojića, koji je sam izbio ispred Drevena i pogodio za 2:0. Bio je to Havojićev ovosezonski prvijenac...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije