Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL: Lokomotiva - Hajduk

Lokosi bez Dabre, Dambrauskas: Pobjede nad Rijekom i Dinamom izazivaju euforiju

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
10.12.2021.
u 13:45

U 19. kolu Prve HNL Hajduk u subotu s početkom u 15 sati igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj

U 19. kolu Prve HNL Hajduk u subotu s početkom u 15 sati igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.
Splitska momčad je u pravom naletu, otkako im je na klupu sjeo Litavac Valdas Dambrauskas, ne znaju za poraz. U pet utakmica u svim natjecanjima, imaju i pet pobjeda.

Protiv Lokomotive su nedavno igrali u četvrtfinalu Kupa i pobijedili je 6:3. No, prvenstvo je nešto drugo. Susret je najavio trener Bijelih:

– Mislim da moramo biti na zemlji i očekujem drukčiju utakmicu od one u Kupu. Vraćaju im se Çokaj i Aliyu. Moramo biti spremni za tešku utakmicu. Nećemo svaki put zabiti šest pogodaka. Ako ne budemo uspavani nakon pobjede protiv Dinama mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu – rekao je Dambrauskas pa rekao ponešto o protivniku: 

Lokomotiva je atraktivna momčad, imaju mlade igrače koji se ne boje preuzeti rizik. Vrlo su direktni i opasni. Brzo dolaze u protivničku trećinu, ubacuju s dubokih pozicija, ali isto tako znaju uspostaviti dobar ritam dodavanja. No, mi smo Hajduk. Vjerujem da će utakmica biti drugačija nego ona prošla. Ne očekujem da će biti otvorena kao prošla u drugom poluvremenu i morat ćemo se koncentrirati na drugačije stvari kako bismo došli do pozitivnog rezultata.

Napravili ste čudo od momčadi koja je djelovala bezglavo. U čemu je tajna?

Nema tajne. Svi znaju da je momčad kvalitetna i da je sposobna pobjeđivati. Također želim naglasiti da smo tamo gdje želimo biti i ništa više. Ako želimo postati pobjednički klub, moramo očekivati da ćemo pobjeđivati. Pobjede nad Rijekom i Dinamom izazivaju euforiju, ali to bi trebalo biti normalno. Možemo napraviti nešto veliko samo kada budemo izlazili na teren sa saznanjem da možemo pobijediti bez obzira protiv koga igrali.

Lokomotiva će protiv Hajduka biti oslabljena. Silvijo Čabraja neće imati na raspolaganju Marka Dabru koji je ove sezone najbolji strijelac lokosa. Zabio je sedam pogodaka, a protiv Hajduka ga neće biti zbog tri žuta kartona. 

– U dobrom raspoloženju dočekujemo Hajduk. Možemo računati na Aliyua i Çokaja, nažalost, Dabro propušta dvoboj zbog kartona, a upitan je i nastup Nevistića koji ima problema s leđima. No u svakom slučaju mislim da će ovo biti puno drugačija utakmica nego što je to bila prije tjedan dana u Kupu. Mislim da ćemo biti puno agresivniji i da ćemo puno bolje trčati nego što smo trčali u Kupu, a ako ćemo te stvari raditi naravno da ćemo onda i biti konkurentniji na terenu. Hajduk je u naletu, igraju jako dobar nogomet, ozbiljna su momčad koja pretendira osvajanje prvog mjesta lige i osvajanje Kupa, a mi ćemo dati sve od sebe da ih u tome probamo spriječiti – rekao je Čabraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije