Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovac na posudbi

Lokomotivin "Vlak" Picak: Ako netko drhti, to je Hajduk!

Dominik Picak (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
07.05.2013.
u 20:45

– Nema nikakve nervoze ni straha. Ako netko treba drhtati, onda je to Hajduk koji nas u posljednjih pet utakmica nije pobijedio – kaže Picak.

Mladi Lokomotivin vratar Dominik Picak (21) sjajnim je obranama donio sigurnost obrani lokosa. Picak ima pravi vratarski stas (192 cm, 83 kg), imponira mirnoćom, a načinom branjenja podsjeća nas pomalo na Marijana Vlaka. Pripada, naime, skupini onih vratara koji malokad kiksaju i uvijek obrane ono što moraju obraniti. A takvi su vratari najbolji, što će ti golman koji brani nemoguće, ali "nemoguće" i prima... K tome, izvrsno se snalazi i kao igrač, a to je iznimno važno. Iako blista ove sezone, Picak je u sjeni Kramarića, Šituma, Pjace, Antolića...

– Ne bih se složio s tim. Svaki je od nas zaslužan i za uspjeh, ali i kriv za neuspjeh. U redu, možda se malo više govori o mojim suigračima, ali to mi nimalo ne smeta – kaže vratar koji uz igranje nogometa i redovito studira: – Na drugoj sam godini Više trenerske škole, zasad polako sve to guram. Zanima me trenerski posao.

Picak je prošao Dinamovu školu, branio je za sve nacionalne selekcije i sad je na posudbi u Lokomotivi. Pitanje je dana kad će se vratiti u Maksimir.

– Ne razmišljam o tome. Kao junior proveo sam s prvom Dinamovom momčadi pola sezone, no želio sam braniti i otišao sam u Lokomotivu. I to je bio sjajan potez. Sad mi je najvažnije osjetiti dah Europske lige u Lokomotivinu dresu.

Jeste li nervozni uoči dvoboja u Splitu?

– Samo nek' dođe što više ljudi, nek' Poljud bude pun, to nam odgovara! Znate, svaku domaću utakmicu igramo kao u gostima, nemamo svoje navijače i svi željno čekamo priliku da igramo pred punim stadionom. Nema nikakve nervoze ni straha. Ako netko treba drhtati, onda je to Hajduk koji nas u posljednjih pet utakmica nije pobijedio – kaže Picak.

>> Burilo će suditi finale Hajduka i Lokomotive

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije