Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometašice

Lokomotiva pobijedila Podravku i nakon 10 godina osvojila naslov

Lokomotiva
Luka Stanzl/PIXSELL
25.05.2014.
u 23:50

– Čekali smo povratak na tron deset godina. Iznimno sam ponosna na sve cure, trenera Smajlagića te na sve u klubu koji su pomogli da Lokomotiva ponovno bude predvodnica ženskog rukometa

Rukometašice Lokomotive nakon deset godina osvojile su naslov prvakinja Hrvatske. To im je tek treći, nakon što su bile najbolje 1992. i 2004. godine. Ostalih 20 naslova pripalo je Koprivničankama. Za novi naslov trebala im je bilo kakva pobjeda ili čak poraz do tri razlike u 10. kolu Lige prvakinja protiv Podravka Vegete. Na kraju je ispala uvjerljiva pobjeda – 25:20.

Sjajne Bašić i Horvat

– Jednostavno nas nisu mogle iznenaditi – rekla je Tea Grubišić, krilo lokosica.

U jednom trenutku lokosice su povele sa 18:10, a onda su se opustile pa su “kokice” došle na minus dva (18:20) i imale su napad.

– Nismo u tim trenucima postigli pogodak, primili smo četiri u nizu i sve je bilo gotovo – rekao je Goran Mrđen, trener Podravka-Vegete.

Najefikasnije kod lokosica bile su Sonja Bašić i Lidija Horvat, koje su postigle po šest pogodaka, a kod gošći Ivana Dragišić s pet pogodaka. Ivana Kapitanović imala je deset obrana za Podravku u drugom poluvremenu.

– Čekali smo povratak na tron deset godina. Iznimno sam ponosna na sve cure, trenera Smajlagića te na sve u klubu koji su pomogli da Lokomotiva ponovno bude predvodnica ženskog rukometa. Zahvalila bih i treneru Šoštariću koji je postavio temelje ove ekipe. Puno je teže gledati s tribina nego biti na terenu – rekla je Klaudija Bubalo, direktorica kluba.

Lokomotiva će sljedeće sezone igrati u Ligi prvakinja, a već se šuška o dovođenju reprezentativki Katarine Ježić i Kristine Elez. Liga prvakinja bit će velik izazov i za Irfana Smajlagića, trenera zagrebačkog sastava.

Ima prostora za napredak

– Drago mi je da smo nakon osvojenog Kupa zadržali koncentraciju i u utakmicama s Trešnjevkom i Podravkom osvojili naslov prvaka. Ovo je tek početak jer ova ekipa ima još puno prostora za napredak – rekao je Smajlagić.

Naslov prvakinja lokosice su proslavile pred tisuću svojih navijača, čijem su navijanju ritam tijekom cijelog susreta davali Zli bubnjari, a slavlje se nastavilo do kasnih noćnih sati u caffe baru Žabac na Mladosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije