Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Lokomotiva kaznila plave promašaje, kako će tek biti protiv Lyona

dinamo (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/10
23.09.2011.
u 19:34

U prvoj utakmici 9. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Maksimiru pobijedio Lokomotivu sa 2:1

Veliki brat (Dinamo) i manja sestra (Lokomotiva) nisu odigrali baš obiteljsku utakmicu, ili prijateljsku. Koliko god da je Dinamo igrao prilično dobro, nije znao zabiti gol(ove) iz svojih velikih prilika (Rukavina je kao i protiv Reala došao sam pred vratara), Lokosi su imali sjajnog čuvara mreže pa je sve postalo neizvjesno kad je momčad s Kajzerice kaznila plavu lošu realizaciju. Brzu polukontru povukao je Bule, našao samog Filipa Škvorca koji je pogodio gornji desni Kelavinih vratiju.

Beč: Konačno je procurilo

- Imam visoko mišljenje o Lokomotivi, ali moram biti nezadovoljan realizacijom, jer kad nas je kaznila Lokomotiva, kako nas tek mogu kazniti mnogo jače momčadi - smrknuto će Jurčić.

Potom se ozlijedio Tomečak nakon starta Pivarića na gležanj koji je Ivana dugo držao izvan terena (sad se čini da nije tako opasno). I nije to bio jedini čvrsti start.

I Jurčić je morao mijenjati, promijenio je i sustav igre, odustao od generalne probe iako je istrčao u rasporedu koji se i očekivao u Lyonu. No, vratio se rombu i to je donijelo pogodak Beqiraja.

U nastavku je plavima posao ipak bio lakši nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Mlinar. Pa je Beqiraj zabio i svoj drugi pogodak nakon nesebičnog dodavanja raspoloženog Sammira, mogao je i hat-trick.

- Konačno je i meni procurilo, sad se nadam da će se tako nastaviti, možda i u Lyonu - veselo je kazao crnogorski reprezentativac.

Na kraju je Dinamo mogao i uvjerljivo slaviti, ali i ponovno biti kažnjen u posljednjoj minuti.

Šimunić na klupi

- Odigrali smo tako da gledatelji budu zadovoljni, suparnik je mnogo kvalitetniji i dao nam je da igramo upravo koliko smo i pokazali - rekao je trener Lokomotive Mario Tot.

Dinamo se okreće Lyonu. I sinoć su plavi krenuli sa željom da odigraju generalnu probu, no sad je pitanje što će biti s Ivanom Tomečakom.

Znači li boravak Šimunića na klupi da neće igrati ni protiv Lyona?

- Vidjet ćemo, ovisi i o Tomečaku. Pokušao sam sa na kraju sa Šimunićem na boku, Ibañezom ispred njega, želio sam to probati i ranije tijekom utakmice, ali zbog ozljede Tomečaka nisam mogao. Trebao i Beqiraj ući umjesto Rukavine, ali onda smo promijenili sustav igre - zaključio je Jurčić.

Da, na utakmici su bili i BBB. Nisu navijali za Dinamo, nego vodili svoj rat. Prvi su put neko navijačko skandiranje imali u 46. minuti. Od takvih plavi igrači nemaju nikakve koristi.

Poredak: 1. Dinamo 25 bodova, 2. Hajduk (-1) 17, 3. Inter (-1) 16...

Tijek utakmice...

Kraj: Dinamo je pobijedio Lokomotivu 2:1

90.+1 Sammir je pogodio vratnicu.

87. I modri su obavili posljednju izmjenu. Iz igre je izašao Badelj, a ušao Šimunić.

83. Posljednja izmjena u Lokomotivi, izašao je Antolić, a ušao Martinac.

81. Beqiraj je odlično pucao, a vratar Lokomotive odbio u prečku

74. Još jedna izmjenaa kod Lokomotive. Izašao je Samateh, a ušao Boras.

71. Odličan udarac Kovačića, ali Mitrović brani

69. Lokomotiva je imala priliku iz prekida. Ubacio je Bule, ali očistio Beqiraj. Dinamo je uzvratio skokom Tonela, koji nije dobro zahvatio loptu.

68. Ante Rukavina je izašao iz igre, a ušao Mario Šitum.

62. Ibanez je ponovno okušao udarac, a vratar Mitrović uspio je prstima izbiti u korner. Nakon udarca iz kuta Beqiraj je bio najviši u skoku, ali lopta nije htjela u mrežu.

57. Izmjena kod Lokomotive, izlazi Šćrbec, a ulazi Lilaj

55. Frano Mlinar je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Lokomotiva igra s igračem manje

50. Goool Dinamo vodi 2:1. Rukavina je podvalio loptu za Sammira koji je pobjegao, te nesebično dao Beqiraju koji zabije svoj drugi pogodak na utakmici.

Kraj prvog poluvremena

41. Goool Dinamo izjednačio na 1:1. Badelj je ubacio s desne strane, a Beqiraj krasno skočio i trzajem glave loptu poslao u mrežu

36. Trener Jurčić je zbog toga promijenio i sustav igre, s 4-2-3-1 prešao na 4-4-2 sa svojim rombom.

35. Ozlijedio se Tomečak, a u igru je ušao Badelj. Ozljeda Tomečaka problem je uoči utakmice protiv Lyona.

28. Leko iskosa puca pored vratnice.

27. Badelj je glavom pogodio prečku.

26. Gooool 1:0 vodi Lokomotiva, Bule se probio po desenoj strani, vratio u sredini gdje je sam bio Filip Škvorc i pogodio sam gornji desni Kelavin kut.

21. Ponovo je Mitrović spasio Lokomotivu. Iz daljine je pokušao Leko, a odbijenu loptu Rukavina je škaricama probao poslati u mrežu .

17. Sammir sam prošao kroz obranu Lokomotive, gađao je bliži kut, no opet je vratar Mitrović bio siguran

13. Ponovo je Sammir u glavnoj ulozi - u nastavku akcije tražio se Badelj, ali Lokomotiva otklonila opasnost. Loptu je ukrao Ibanez, istrčao pred Mitrovića, koji brani.

8. Badelj je sjajno uposlio Rukavinu koji je bio sam pred vratima Lokomotive, baš kao i protiv Reala, ali je pogodio Mitrovića. Odbijenu loptu sa 20 metara opalio je Badelj, no vratar Lokomotive bio je opet spreman

3. Slobodan udarac izveo je Sammir, ubacio na rub šesnaesterca, skače Badelj, koji puca visoko iznad gola.

Lokomotiva: Mirković, Samateh, D. Škvorc, Komorski, Pivarić, Mlinar, Brozović, F. Škvorc, Antolić, Šćrbec, Bule. Trener Mario Tot

Dinamo: Kelava, Leko, Vida, Tonel, Ibanez, Calello, Badelj, Tomečak, Sammir, Kovačić, Rukavina. Trener Krunoslav Jurčić

Na maksimirskim tribinama ima 2000 gledatelja, a sudac je Fran Jović iz Zagreba.

Ključne riječi

Komentara 133

OB
-obrisani-
22:07 23.09.2011.

Da je Lokosima na vratima bio Suba ,bilo bi pogodaka za Dinamo ko u bajci.... Mirkovic je dobar vratar...

OB
-obrisani-
22:32 23.09.2011.

Eh kad Ruki uvijek zatvori okice ,umjesto da protivnickom vrataru onako kilerski uputi pogled i loptu u mrezu...

OB
-obrisani-
22:44 23.09.2011.

Halo ,Dudu ,dudu je poseban nemozes ti ni jednog napadaca sa njim uspredjivati..... Iako je skoro dvije godine bio suh ,ona dva pogotka u tekmi sa Izraelom nisu ,jos nisu onaj Dudu koji je bio prije ozlijede.. Kad on prpradiadi ne samo fizicki nego i psihicki ,nece mu biti premca... Ruki bi mora opet malo klupu grijat,jer kad bi sa klupe ulazio taj je postizao golove..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije