Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO POBIJEDIO 2:1

Lokosi nisu uspjeli ni 12. put: Dinamo se vratio iz negativnog rezultata

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
02.03.2014.
u 16:51

Dinamo je i 12. put u HNL-u pobijedio Lokomotivu (2:1) te nastavio niz protiv mlađe sestre koja tako i dalje ne može do boda protiv plavih.

Dinamo je i 12. put u HNL-u pobijedio Lokomotivu (2:1) te nastavio niz protiv mlađe sestre koja tako i dalje ne može do boda protiv plavih. Iako je ovaj put imala dosta prilika, čak i povela. Počelo je svečarski, Jerko Leko dobio je od predsjednika Dinama Mirka Barišića dres s brojem 150, jer mu je to utakmica bila 150 za plave.

Dvadeset minuta nije se događalo baš ništa na terenu, ne sjećamo se kad smo vidjeli nešto dosadnije već dugo na našim travnjacima. I onda je bljesnula kontra Marija Šituma. Donedavno u plavom dresu, a sad na lijevoj strani Lokomotivina napada projurio je dotovo od sredine terena, pretrčao i sporog Šimunovića i onda u paru matirao Ježinu za vodstvo Lokomotive. Prekrasan prodor i pogodak Šituma. Hm, a trener Lokomotive Tomislav Ivković pred susret je rekao da u svojoj momčadi nema niti jednog igrača koji bi mogao 'prismrditi' Dinama. No, kako je Dinamo počeo ovu utakmicu, ne bismo se baš složili, a Šitum je svojim prijateljima iz Dinama ovim pogotkom i potezom poslao poruku da bi se mogao vratiti u plavo jato. Mogao se i dodatno proslaviti par minuta kasnije kad ga je krasno uposlio Begonja, išao je prema Ježini, ali i loše pucao. I onda je stigla kazna, Pivarić je ubacio iz auta za Brozovića, ovaj je okrenuo Ćalušića i krasno pogodio suprotni kut za izjednačenje.

Dinamo je sve potpuno okrenuo nakon odlične akcije Leke, krasno je prošao i odigrao za Antolića koji je mirno pogodio suprotni kut za 2:1 vodstvo Dinama. Mogla se Lokomotiva vratiti u rezultatsku ravnotežu, teško je pogriješio Šimunović, poklonio loptu Budimiru i kad se čekala egzekucija Leko je uklizao spasio plavu mrežu. Iako je na početku imao problema sa Šitumom, Leko je bio jedan od najboljih plavih, dvaput je spašavao plavi gol, te asistirao Antoliću za pogodak i lijepo upotpunio svoju jubilej.

Ivković je u nastavak ušao s dvije izmjene, njegova je momčad igrala mekano kao i protiv Hajduka, napravila je samo četiri prekršaja, Mamić koji je virozi unatoč vodio momčad nije ništa mijenjao. Plavi su krenuli dobrim udarcem budućeg igrača Barcelone Alena Halilovića. Pravu priliku imao je Šitum, bio je sam pred Ježinom, no vratar plavih krasno je obranio.

Plavi su upisali nova tri boda, drže bodovni razmak na tablici, ali daleko je to od dobre igre kakvu je najavljivao Zoran Mamić. Kad bi došli blizu suparničkom golu nisu se odlučivali na završnici nego su komplicirali. A problemi sa stoperima i dalje su veliki, Jozo Šimunović je potencijal, ali je daleko od pravog stopera s tako vleikim brojem grešaka.

- U zadnje dvije, tri utakmice i zapravo sve utakmice u proljetnom dijelu sezone ulazili smo s hendikepom. Loše uđemo u utakmicu, uvijek rezultatski dozvolimo protivniku da povede pa ga onda ganjamo. Bazirali smo za ovu utakmicu pripremu od četvrtka i nakon Rijeke na način da potenciramo ulazak u utakmicu, hrabrost, agresiju i pamet. Uz sve te apele ipak se opet događa isto - rekao je pomoćni trener Dinama Damir Krznar pa dodao:

- Prvih deset minuta imali smo kontrolu igra, ali primili smo onda i prvi gol. Lokomotiva je taktički izgledala bolje, imali su šansu spustiti nas na koljena, ali mi ponovno rezultatski prolazimo dobro - sretno i spretno preokrećemo rezultat. U drugom smo poluvremenu imali prilike i oni i mi, a jedini je zaključak utakmice da rezultatski prolazimo dobro, ali se u igri još uvijek tražimo.

Live:

>> 90' - Gotova je utakmica na Maksimiru. Dinamo je i 12. put u povijesti HNL-a u 12. međusobnom susretu pobijedio Lokomotivu 2:1. .

>> 88' - Čop je pokušao udarcem iskosa s lijeve strane, ali otišlo je to daleko od gola.

>> 83' - Dinamo je sve bliže novoj, 12. pobjedi u međusobnim susretima protiv Lokomotive. Iako imaju vodstvo, plavi i dalje dominiraju i traže treći gol.

>> 74' - Junior Fernandes izlazi iz igre, a ulazi Pavičić.

>> 73' - Mišić je zaprijetio iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali išlo je to u stranu gdje je bio Ježina, pa je golman Dinama to bez većih problema odbio u korner.

>> 65' - Iz igre izlazi Halilović, a ulazi Soudani.

>> 60' - Dinamo dominira i u nastavku utakmice, traži treći gol, međutim najbolju priliku imala je Lokomotiva, ali je udarac izblizine odlično obranio Ježina.

>> 49' - Odličan udarac Halilovića s 20-ak metara, a prohujalo je to pokraj gola.

>> 46' - Počeo je nastavak utakmice. Ivković u svlačionici ostavio Pjacu i Chaga, a na terenu su Mišić i Šovšić.

>> 45' - Gotovo je prvih 45 minuta na Maksimiru. Iako je Lokomotiva povela golom Šituma, Dinamo je to okrenuo golovima Brozovića i Antolića te na odmor ide sa 2:1.

>> 45' - Šimunović je jako loše reagirao i Budimir se našao oči u oči s Ježinom, međutim njegova reakcija bila je spora, pa je Leko stigao reagirao i spasiti plave.

>> 40' - GOOOLLL. Dinamo vodi 2:1. Leko je prošao po desnoj strani pa je dao loptu za Antolića koji je udarcem desno iskosa pogodio suprotni kut za 2:1.

>> 39' - S više od 20 metara potegnuo je Šitum, ali na sreću Ježine, koji se jako ispružio, otišlo je to pokraj gola.

>> 28' - GOOOLLLL. Dinamo je izjednačio na 1:1. Brozović je dobio loptu na lijevoj strani u šesnaestercu Lokomotiva, lažnjakom prevario svog čuvara i onda lijepo pogodio u dalji kuta gola Zelenike za 1:1.

>> 27' - Šitum je dobio jednu loptu iza leđa obrane Dinama, ali ovog puta se odlučio na udarac s ruba šesnaesterca, međutim otišlo je to pokraj gola.

>> 19' - GOOOLLLL. Lokomotiva vodi 1:0. Nakon odličnog solo prodora po lijevoj strani, Šitum je došao do šesnaesterca, gdje je uspio proći pokraj Šimunovića, a onda udarcem lijevom je prevario i Ježinu za vodstvo 'lokosa'. To je četvrti gol Šituma ove sezone.

>> 10' - Dinamo ima dominaciju od prve minute, igre se uglavnom na polovici Lokomotivi, a golmani obje momčadi zasad su besposleni.

>> 1' - Pred oko 1000 gledatelja na Maksimiru glavni sudac Igor Pristovnik dao je znak za početak utakmice. Prvi su s centra krenuli domaćini.

Dinamo: Ježina - Leko, Šimunić, Šimunović, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Halilović, Fernandes, Čop
Lokomotiva: Zelenika - Gorupec, Barbarić, Ćalušić, Musa - Chago, Begonja, Trebotić - Šitum, Pjaca, Budimir

>> Krznar: Halilović još nije počastio, ali je nasmiješen na treninzima

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:35 02.03.2014.

Ne mogu vjerovati. Mene već danima trese groznica gradskog derbija, a VL utakmici posveti samo pola kartice teksta... Mogući članci koje ste propustili objaviti: - povijest jednog rivalstva - najveći trenuci ZG derbija (npr. onaj put kad je Lokomotiva skoroskoro zabila gol) - feljton (10 najboljih Dinamovih posudbi) Mogućnosti su beskrajne.

IN
Ineboimorejeplavo
17:43 02.03.2014.

hahaha jadukovci prvi pohrlili na komentare, hahaha jad i bijeda od likova izgubljene generacije bez proslosti sadasnjosti buducnosti.

Avatar mohito
mohito
18:23 02.03.2014.

covjece ak hajduk moze dobit lokomotivu, kak je nece dobit dinamo koji je tog hajduka ponizil sa 7 lakih komada u kupu…valjda bi trebal pustit lokosima da hajdukovci (skupa sa ovim neobjektivnim novinarima) ne laprdaju o nekakvom pustanju….imate vi tovari svoj belupo koji se uvijek naguzi hajduku kad treba i kad ne treba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije