Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Challenge kupa

Lokomotiva remizirala i ostala u igri za finale

Lokomotiva
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
07.04.2018.
u 23:40

Zanimljivo, Lokomotiva i Gran Canarija su osvojile Challenge kup u posljednje dvije sezone, a i ove godine očekuje se da bi jedna od ove dvije ekipe mogla otići do kraja.

U prvom susretu polufinala Challenge kupa rukometašice Lokomotive su dvorani II Doma sportova odigrale 26:26 protiv španjolske Gran Canarije i tako ostale u igri za plasman u finale natjecanja kojeg su prošle godine osvojile.

Zanimljivo, Lokomotiva i Gran Canarija su osvojile Challenge kup u posljednje dvije sezone, a i ove godine očekuje se da bi jedna od ove dvije ekipe mogla otići do kraja.

Lani su se ova dva sastava susrela u četvrtfinalu istog natjecanja. Lokosice su u Zagrebu pobijedile s pet razlike, a u gostima izgubile s tri i potom preko nizozemskog Virto/Quintusa i švedskog H 65 Hoora stigle do europskog pokala.

Ove sezone obje su ekipe do četvrtfinala stigle bez poraza. Na putu do polufinala Gran Canaria je po dvaput svladala nizozemski Meadilon, švedski Boden i turski Zagnosporr, dok je Lokomotiva po dvaput pobijedila austrijski Bad Stockerau, grčki PAOK i nizozemski Quintus.

Španjolske su bile bliže pobjedi u Zagrebu. Na poluvremenu su imale dva gola prednosti (14-12), a u nastavku nekoliko puta i tri gola viška. Međutim, odabranice Nenada Šoštarića nisu se predavale i uspjele su izboriti remi koji im daje nadu uoči uzvrata u Španjolskoj 15. travnja. Lokomotiva je uspjela izjednačiti na 26-26 minutu i pol prije kraja golom Dore Kalaus, a potom se obraniti s igračicom manje.

Kod Lokomotive najefikasnije su bile Marina Glavan sa sedam golova, te Stela Posavec sa šest pogodaka. Larissa Kalaus je zabila četiri, a Ana Marija Boras tri pogotka. U redovima španjolske ekipe najefikasnije su bile Hardian Hernandez Rodriguez sa šest, te Seynabou Rodriguez Mbengue i Manuela Pizzo sa po pet golova. U redovima španjolske ekipe dva gola je zabila hrvatska rukometašica Slavica Šuster.

U drugom polufinalu igraju poljski Lublin i turski Ardesen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije