Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURSKI RELI

Loeb iskoristio nesreću Ogiera i poveo

Sebastian Loeb
AFP
17.04.2010.
u 19:00

Francuski pilot Citroëna C4 Sebastien Loeb ući će u posljednji dan Turskog relija, četvrtog ovosezonog natjecanja u kalendaru Svjetskog reli prvenstva, s vodeće pozicije.

Nakon prvog je dana šesterostruki uzastopni svjetski prvak imao 24.9 sekundi zaostatka za sunarodnjakom iz redova Citroën Junior Teama, Sebastienom Ogierom, ali sada nakon drugog dana ima 16.2 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Norvežanina Pettera Solberga.

Treće mjesto zauzima Mikko Hirvonen (+17.3s), a četvrto Dani Sordo (+22.4s). Sebastien Ogier trenutno je peti s tri minute i 21 sekundom zaostatka za Loebom.

Ogier je pred kraj 12.98 kilometara dugog 15. brzinskog ispita imao veliku nesreću, budući mu je eksplodirala prednja guma, te je izletio sa ceste. Kasnije je francuski pilot zamijenio cijeli kotač, ali je izgubio dragocjeno vrijeme i priliku za dobar plasman na kraju.

Drugog dana vozilo se ukupno osam brzinskih ispita, a Loeb je bio najbrži na njih tri. Posljednjeg je dana na rasporedu još šest brzinskih ispita.

Na kraju kažimo da Kimi Räikkönen, bivši svjetski prvak u Formuli 1, drži šesto mjesto s četiri minute i 37.5 sekundi zaostatka za liderom.

Turski reli, rezultati nakon drugog dana:

1. Sebastien Loeb (Citroën Junior Team) 2h19m13.5s

2. Petter Solberg (Citroën) + 16.2s

3. Mikko Hirvonen (Ford) + 17.3s

4. Dani Sordo (Citroën) + 22.4s

5. Sebastien Ogier (Citroën) + 3m21.0s

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije