Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROATIA SESVETE

Ljupko: U Osijeku sam zadnju izgubio

Foto: Goran Stanzl
import
25.10.2008.
u 16:53

Sedamnaest godina je prošlo otkada je Ljupko Petrović vodio posljednju utakmicu u svome Osijeku. Veliki trenerski uspon počeo je upravo u Gradskom vrtu.

– Prije sedamnaest godina u Osijeku sam s Crvenom zvezdom poražen 0:2. Ali, taj poraz nije bio tako bolan jer smo već bili osigurali naslov prvaka – kazao je Petrović, koji je morao stisnuti ruku svom dobrom prijatelji Ivici Grnji, tada treneru Osječana.

Utakmica je, inače, bila prekinuta zbog Kohortine bakljade, čak je bio ispražnjen dio gledališta.

Bijelo-plavi bili su prva momčad koju je Ljupko Petrović samostalno vodio. Najbolji plasman bio je u sezoni 1986./1987., kada je Osijek bio šesti u jugoslavenskoj ligi.

– Najljepše uspomene nosim iz Osijeka. Ovdje sam učio trenerski posao, afirmirao niz osječkih zvijezda, Šukera, Kasala, Karačića... U Osijeku su se rodila i moja djeca, Srđan i Svetlana.

Danas Ljupko u Osijeku vodi sesvetsku Croatiju uzdrmanu teškim debaklom u Koprivnici.

– Koliko god mi Osijek bio drag, emocije ću odvojiti od posla. Nama je svaki bod dragocjen, jer iako se čini kako je naša situacija komforna, mi smo svjesni da nas čeka grčevita borba za ostanak. Nažalost, naš je hendikep u odnosu na sve suparnike golem jer smo nomadi, jedina momčad koja ne igra na svom terenu – zaključio je Ljupko Petrović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije