Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
C. SESVETE - ZADAR 3:1 Ljupko Petrović posljednji put vodio Sesvećane

Ljupko otišao, Zubak sjeo

07.12.2008.
u 17:51

Završen je mandat srbijanskoga stručnjaka Ljupka Petrovića na klupi Croatije Sesvete! Odlučio je to prije posljednje jesenske utakmice sa Zadrom i priopćio to predsjedniku Zubaku.

- Da, ovo je bila moja posljednja utakmica u sesvetskoj Croatiji. Odluka je bila samo moja, a ne odlazim nimalo razočaran. Razlog odlaska leži u mojoj ambicioznosti jer, na žalost, u Sesvetama bi me očekivala grčevita borba za ostanak, a ja želim nešto više - kazao je Ljupko Petrović.

Za bugarskog izbornika
Odlazite razočarani?

- Ne, nimalo! Neizmjerno mi je drago što sam radio u hrvatskom nogometu i moram naglasiti da ni na jednom stadionu nisam doživio ni najmanju neugodnost. Zahvalan sam predsjedniku Zubaku na korektnoj suradnji, također i igračima i želim Croatiji Sesvete sve najbolje. Nadam se da će se klub podići na još višu razinu i zadržati prvoligaški status.

Zubak ne odustaje od Petrovića


Zvonimir Zubak, predsjednik Croatije Sesvete:
- Još uvijek ne razmišljam o novome treneru zato jer ću pokušati nagovoriti Ljupka Petrovića da ostane u klubu. Pustit ću ga nekoliko dana da se odomori, a onda još jednom s njim razgovarati. Pa ako i ne želi biti trener, neka barem bude sportski direktor ili na nekoj drugoj funkciji u klubu.
Renato Pilipović
Po jako teškom terenu uložili smo maksimum za ovu pobjedu. Ona nam mnogo znači u borbi za opstanak i ako nastavimo ovako igrati, sigurno ćemo ostati u Ligi.
Želimir Terkeš
Dobro smo otvorili utakmicu i poveli, no poslije smo ušli u seriju pogrešaka, što nam se ove sezone već mnogo puta dogodilo. Sesvete su zaista bile mnogo bolje i zaslužili su ovu pobjedu.

Imate li u vidu novi posao?

- Znam da neki ljudi u Bugarskoj rade na tome da postanem njihov izbornik. Takav bi me posao zanimao, no ne znam što će od toga biti. Kandidat je i jedan bugarski stručnjak.

Vraćate se u Srbiju?

- Odlazim na svoje imanje blizu Sombora, gdje mi je obitelj. No, nije to zbogom Hrvatskoj, jer završavam kuću u Dardi, gdje živi moj brat Branislav. Vjerojatno ću za Novu godinu biti tamo i sigurno ću i poslije često dolaziti u Hrvatsku - zaključio je 61-godišnji Ljupko Petrović, iza kojega je vrlo stresna godina.

Najprije je, prošloga proljeća, doživljavao stresove u OFK Beogradu, gdje se zadržao samo 40 dana, potom je sa Sesvetama ostvario nekoliko iznenađujućih pobjeda, a onda ušao u crni niz i spuznuo gotovo na dno ljestvice. Croatia Sesvete je osmi prvoligaš koji je ove jeseni ostao bez trenera, preživjeli su samo Pavlović u Zagrebu, Petković u Slavenu, Besek u Varteksu i Kalinić u Šibeniku. Prije utakmice sa Zadrom potražili smo predsjednika Croatije Zvonka Zubaka.

Predsjednik na klupi
Neuvjerljivo se začudio kad smo mu rekli kako je Ljupko odlučio otići.

- Tko će biti novi trener? Pa mi imamo trenera - kazao je Zubak ne precizirajući na koga misli: Ljupkove asistente Jerkovića, Panadića, Đuričića ili možda na - sebe.

Predsjednik je u Kranjčevićevoj sjedio na klupi Croatije, u rubrici “predstavnik kluba”! Možda mu se svidjelo pa ostane i na proljeće. On je, uostalom, potpisao odluku o suspenziji braće Petrović, Agića i Polovanca nakon čega su kola nezadrživo krenula nizbrdo. Odmah su počela nagađanja tko će zamijeniti Ljupka, a kao i uvijek kad negdje padne trener, prvi kandidat je Cico Kranjčar. On je uveo Croatiju u Prvu ligu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije