Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PARIZ

Ljubo okončao sezonu porazom od Davidenka

ljubo4-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 16:45

Hrvatski tenis na posljednjem je ovogodišnjem ATP turniru iz Masters serije ostao samo na Marinu Čiliću. U meču 2. kola Nikolaj Davidenko je iz pariškog turnira ispratio Ivana Ljubičića. Nakon sat i 44 minute igre bilo je 7-6(5), 7-5 za ruskog tenisača.

U prvom su setu obojica čvrsto držala svoj servis i bili “miljama” udaljeni od eventualnog breaka. Hrvatski reket u toj je dionici igre pokleknuo u ruletu tie-breaka. Imao je Ljubičić mini break u 13. igri (3-1), no Davidenko s četiri poena u nizu okreće set na svoju stranu, a kod 6-5 još jednom poentira na Ljubičićev servis i s prednošću ulazi u nastavak susreta.

U drugom setu slična priča, ali uz nešto slabiju servis igru hrvatskog predstavnika. Četiri ponuđene lopte za obrat šesti nositelj pariškog turnira nije znao iskoristiti no priliku kod 40-30 i 6-5 na Ljubičićev servis nije ispustio.

Ljubičiću i Davidenku bio je ovo osmi međusobni susret, a pobjedom je Rus izjednačio omjer na 4-4.

Podsjetimo, Čiliću koji je nadigrao španjolskog kvalifikanta, sljedeći protivnik će biti pobjednik susreta između 2. nositelja, Švicarca Rogera Federera i Šveđanina Soderlinga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije