Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO KIEFERA DO SERRE

Ljubičić u četvrtfinalu Lyona!

Ivan Ljubičić
Reuters
29.10.2009.
u 13:47

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Lyonu (dvorana), nakon 6:3, 3:6, 6:3 pobjede protiv Nijemca Nicolasa Kiefera.

Jedan sat i 42 minute trebale su 30-godišnjem Ljubičiću da pobijedi dvije godine starijeg suparnika, kojeg je ranije pobijedio u sva tri međusobna meča na ATP turnirima. Istina, pobjede su ostvarene dva puta 2002. godine i jednom 2006., ali je Ljubičić i dalje zadržao dominaciju.

U meču je Nijemac, trenutačno 98. igrač na svijetu, imao samo jednu break loptu, ali je ona bila dovoljna da zakomplicira meč i odvede ga u treći set.

Prvi set je Ljubičić osvojio gotovo rutinski, bez ikakve dramatike. Nije pustio Kiefera niti blizu svog servisa, a do breaka je došao za vodstvo 4:2.

U drugom je Kiefer krenuo s breakom, a hrvatski tenisač je u gemu kod 3:1 za suparnika propustio čak šest break lopti. Naplatio je te neiskorištene šanse u trećem setu. Kod 3:3 je prvo spasio 0-30, potom je došao do breaka (5:3), a nakon svega je bez izgubljenog poena odservirao za meč.

U meču je Ljubičić imao čak 27 aseva (Nijemac devet) te je imao iskorištenost break prilika 2:11.

U četvrtfinalu će igrati protiv domaćeg tenisača Florenta Serre (67. na svijetu). I s njim je igrao tri puta u karijeri Ljubičić i sva tri puta slavio je pobjedu.

Poznati su svi sudionici četvrtfinala ATP 250 turnira kojem je domaćin francuski Lyon. Mjesta u njemu popunila su sedmorica domaćih tenisača i Ivan Ljubičić.

ATP Lyon, 2. kolo:

Ljubičić (3) - Kiefer 6:3, 3:6, 6:3

Parovi četvrtfinala:

Tsonga (1) – Clement
Ljubičić (3) – Serra
Gicquel - Llodra
Benneteau (5) - Simon (2)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije