Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup u Splitu

Ljubičić: Srbima sam poručio: Ponesite čepiće za uši!

Ivan Ljubičić
Goran Kovacic/PIXSELL
04.04.2010.
u 10:23

- Ma, želio bih igrati u Davisovu kupu, no to nije realno. Da igram protiv Srbije tri meča u pet setova, bio bih "aut" mjesec dana - kazao je Ljubo.

– Rekli su mi da sam s 31 godinom najstariji igrač koji je u toj dobi osvojio prvi put turnir iz Masters serije. Nije loše, zar ne? Nadam se da će toga biti još. Mislim da danas igram i fizički se osjećam kao 2005. i 2006. godine kad sam bio najbolji. Tenis je jako napredovao, Federer i Nadal prisilili su ostale igrače na veliki napredak kako bi ih mogli pratiti – objašnjava Ivan.

Igrao bih još dvije sezone

U profesionalnom tenisu je već 14 godina. Do kada?

– Teško mi je o tome govoriti. Ovu i sljedeću sezonu sigurno. Za onu nakon toga već nisam siguran. Znam da su 2012. Olimpijske igre u Londonu, no teško ću do tada biti aktivan. Jedno je sigurno: dečki s kojima radim posljednjih nekoliko mjeseci, kondicijski trener Dalibor Širola i fizioterapeut Dean Mistura produžili su mi karijeru. Očito mi je trebala neka promjena na tome planu, iako sam sa Španjolcem Sosom proveo nazaboravnih šest godina.

Moram slušati tijelo

– No, često smo radili od oka, a sada su sve vježbe i radnje više na znanstvenoj osnovi, ništa se ne prepušta slučaju. I rezultati dolaze – svjestan je Ivan. Njegov novi igrački uzlet kod mnogih je probudio želje za nastupom u meču protiv Srbije. Ivanovo "ne" je čvrsto.

– Da sam igrao protiv Ekvadora, sigurno ne bih osvojio Indian Wells jer bi me leđa uhvatila već tamo. Moram slušati tijelo. Uostalom, Marin i Karlo lani su igrali u polufinalu, mogu još jednom. Svjestan sam da će mi mnogi to zamjeriti i mjeriti moje hrvatstvo, no molim ih da me shvate i da poštuju moju odluku. Inače, mislim da je Split najbolji mogući izbor za taj meč. Pitali su me sad u SAD-u svi srpski tenisači kako će biti u Splitu. A ja sam im samo rekao: Ponesite čepiće za uši! – kazao je Ljubo i zaključio:

– Cilj mi je smanjiti broj nastupa i koncentrirati se na Grand Slam turnire, Masters nije toliko bitan, na njemu sam već igrao.

Zbog mjerenja mliječne kiseline u  krvi Ljubi vadili i - krv iz uha 

– Dalibor Širola i Dean Mistura se odlično dopunjuju, suradnja s njima rezultirala je mojom boljom tjelesnom pripremljenošću, a i rezultati su bolji – kaže Ivan koji je ovih dana u riječkom fitness centru Scipion provodio i do pet sati dnevno. Na kondicijskom treningu zatekli smo ga kako mu Širola tijekom hodanja i trčanja na pokretnoj traci nekoliko puta vadi – krv iz uha.

– Tako se pri naporima mjeri količina mliječne kiseline u krvi. Što je kiseline manje, prag je izdržljivosti veći. A moji su rezultati sve bolji – objasnio je Ivan.

Ključne riječi

Komentara 1

ZX
zark x
17:49 04.04.2010.

Ivane, ti si za Hrvatsku napravio velike stvari. Uzivaj u zasluzenome. Cuvaj svoje tijelo i nemoj jos misliti o penziji, jer jednom kad o tome pocnes razmisljati, to postane cilj. Tvoja igra je sada onakva koja ce naskoditi i najboljimim igracima. Sretan Uskrs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije