Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TATA LJUBO

Ljubičić: Sin je motiv za borbu u svakom meču

15.01.2009.
u 09:40

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić iznimno je popularna osoba na teniskoj ekshibiciji u Kooyongu, te je novinarima prvi na listi zanimanja iza Rogera Federera.

Nije zaboravljeno njegovo treće mjesto na ATP ljestvici prije samo dvije godine (iza Federera i Nadala), pobjeda u Davis Cupu, kao i četvrtfinale Australian Open prije dvije godine.

Nakon drugog poraza u Kooyongu, od Marcosa Baghdatisa 7:6(3), 6:4, Ljubičić se stavio na raspolaganje novinarima.

- Rezultati su ovdje najmanje važni, bitna mi je samo izvedba. Meč protiv Baghdatisa sam odigrao daleko bolje nego li dan ranije, pa se nadam da će idući s Moyom biti još bolji. Vjerujem da ću u svakom sljedećem meču otići korak naprijed. Protiv Baghdatisa sam se odlično kretao i neki poeni mi stvarno daju za pravo razmišljati da sam u dobroj formi. Ne samo za Melbourne, već za cijelu sezonu.

Hrvatski tenisač se osvrnuo i na pripreme za ovu tenisku godinu.

- Jako sam zadovoljan svime što sam napravio u prosincu. Nije bilo ozljeda i to je najvažnije, ali ih se moram paziti. U mojim godinama se lakše ozlijediš i nije sve isto kao prije nekoliko godina kada sam bio u naponu snage.

Ljubičić je izvukao jedan od svojih pluseva u borbi sa znatno mlađim tenisačima.

- Znam kako je biti na vrhu, dugo sam proveo vrijeme na trećem mjestu ATP ljestvice. Jasno mi je što moram raditi u fizičkom i mentalnom smislu da budem bolji. Stvarno mislim da bih mogao popraviti svoj plasman ove godine i to bitno.

Ljubičić je trenutačno na 55. mjestu ATP ljestvice, a u njegovu životu se dogodila jedna velika promjena, rođenje sina Leonarda.

- Teško je bilo odvojiti se od njega i od doma. Supruga je s njim ostala tamo daleko, a ja sam ovdje na vrućinama, igram i treniram. Nije lako, ali mi sve to skupa daje dodatni motiv da se borim baš za svaki poen. Naravno, sin ima tek dva mjeseca, nema razgovora da sada putuje, ali za nekoliko godina tko zna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije