Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko polufinale u kini

Ljubičić protiv Čilića za finale Pekinga!

Marin Čilić
Reuters
07.10.2011.
u 13:22

U četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu Ivan Ljubičić pobijedio je ruskog tenisača Mihaila Južnija, dok je Čilić bio bolji od Južnoafrikanca Andersona.

Ivan Ljubičić slavio je nakon gotovo trosatne borbe protiv Mihaila Južnija sa 2:1 u setovima. Konačan rezultat bio je 7:6(4), 6:7(4), 6:2 za našeg tenisača.

U prvom setu oba su tenisača po dva puta uspjela oduzeti servis protivniku, a u tie-breaku sretnijim i spretnijim pokazao se Ljubičić. Sličan scenarij ponovio se i u drugom setu, ali ovaj put uspješniji je bio Južni. Nakon toga igra ruskog tenisača raspala se te Ljubo s dva oduzeta servisa lagano privodi meč kraju.

 

U drugom četvrtfinalu Marin Čilić također je sa 2:1 u setovima pobijedio Južnoafrikanca Andersona. 
Prvi set dobio je Čilić nakon tie-breaka. Krenuo je Marin sa breakom i u drugom setu, ali je ponovno, kao i u prošlom kolu protiv Fogninija dopustio protivniku da se vrati u set. Anderson radi dva breaka i sa 6:4 dobiva drugi set. Čilić se ipak uspjeva vratiti u meč. U trećem setu pokazuje da je ipak kvalitetniji igrač od Andersona i dobiva sa 6:1.
Bit će to treći međusobni sraz dvojice hrvatskih tenisača, a oba prethodna dobio je Ljubičić.
Pobjednik hrvatskog dvoboja u finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja između prvog i trećeg nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Čeha Tomaša Berdycha.
ATP Peking, četvrtfinale:
Čilić - Anderson 7:6(4), 4:6, 6:1
Ljubičić - Južnij 7:6(4), 6:7(4), 6:2
Berdych (3) - Verdasco 6:1, 6:0
Tsonga (1) - Ferrero 6:3, 6:4

 

U drugom četvrtfinalu Marin Čilić također je sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:1) u setovima pobijedio Južnoafrikanca Andersona. 

Prvi set dobio je Čilić nakon tie-breaka. Krenuo je Marin s breakom i u drugom setu, ali je ponovno, kao i u prošlom kolu protiv Fogninija, dopustio protivniku da se vrati u set. Anderson radi dva breaka i sa 6:4 dobiva drugi set.

Čilić se ipak uspijeva vratiti u meč. U trećem setu pokazuje da je ipak kvalitetniji igrač, potpuno slama Andersona i lakoćom dobiva sa 6:1.

Bit će to treći međusobni dvoboj naših tenisača, a prethodna dva puta slavio je Ljubičić.

Pobjednik hrvatskog dvoboja u finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja između prvog i trećeg nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Čeha Tomaša Berdycha.

ATP Peking, četvrtfinale:

Čilić - Anderson 7:6(4), 4:6, 6:1
Ljubičić - Južnij 7:6(4), 6:7(4), 6:2
Berdych (3) - Verdasco 6:1, 6:0
Tsonga (1) - Ferrero 6:3, 6:4

Komentara 7

Avatar Topgen
Topgen
16:12 07.10.2011.

Prosao je i Cilic . Jos da sredimo Grke pa cemo ne dernek...

PE
peugeot
17:51 07.10.2011.

Ljubo pokazi \"malom\" kako se servira! Idemo na pobjedu gospodine Ljubicicu!

SI
silversurfer22
15:54 07.10.2011.

..Bravo majstore !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije