Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS SERIES PARIZ Hrvatski tenisač nije imao problema u 1. kolu Bercyja protiv Viktora Troickog (6:3, 6:4)

Ljubičić preko Troickog do Davidenka

ljubo-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 13:59

Kada se već i sam otpisao, potvrdio kako nije u dobroj formi, Ivan Ljubičić je u pariškom Bercyju odigrao vrlo dobar meč, izgubio samo dvanaest poena na svoj servis i sa 6:3, 6:4 prošao Viktora Troickog.@linkbox@

Već su ga i kladionice stavile za "podređenoga" u susretu 1. kola Pariza protiv srbijanskog tenisača Troickog, a Ljubo je ubacio preko 60 posto prvog servisa, darovao dvanaest poena na svoj servis i s uvjerljivih 6:3, 6:4 otišao u dvoboj drugog kola, gdje čeka šesti nositelj Nikolaj Davidenko.

Otvaranje susreta je donio čvrsto držanje servisa s obje strane, a hrvatski tenisač do jedinog breaka u prvom setu dolazi kod 3:2. Uspio je Troicki spasiti još dvije break lopte, ali zahvaljujući čvrstom servisu Ljubičić nije imao većih problema.

Kako bi posao bio lakši pobrinuo se Ivan već u prvom gemu drugog seta, kada oduzima servis Troickog. Vlastiti servisi u utorak nisu bili problem i Ljubičić je "odjedrio" u drugo kolo. Za pozitivniju tintu novinara i miran san prije Davidenka. Možda i prije zatvaranja sezone, ali ako bude kao protiv Troickog, Rus će se pošteno oznojiti za uspjeh.

- Igrao sam bolje nego u posljednjem kolu kvalifikacija protiv Canasa, jedini dio igre u kojem je danas bio bolji je servis. Potvrda toga je i činjenica da Troicki nije imao niti jednu break-loptu u meču - rekao je zadovoljno Ljubičić, kojeg danas u 2. kolu čeka šesti tenisač svijeta, Rus Nikolaj Davidenko.

Bit će to njihov osmi međusobni susret, Ivan ima četiri pobjede, a u dvorani je slavio u sva tri dvoboja.

- Uspjeh nad Davidenkom u trećem kolu Roland Garossa posljednja je moja velika pobjeda. Nadam se reprizi. Ne smijem mu dati da igra, poeni moraju biti što kraći - nudi taktiku za taj susret Ivan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije