Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Ljubičić: O prekidu karijere odlučit ću na kraju sezone

'Ivan Ljubicic of Croatia sits with ice packs on his stomach during a break against Ryan Harrison of the U.S. at the U.S. Open tennis tournament in New York, September 1, 2010. REUTERS/Ray Stubblebine
'RAY STUBBLEBINE'
02.09.2010.
u 15:30

- Nakon US Opena igrat ću gotovo svaki tjedan, do kraja godine pokušat ću osvojiti još jedan turnir.

Priča trećeg dana teniskog US Opena je 11. tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, koja se gotovo onesvijestila tijekom prvog seta meča protiv Argentinke Gisele Dulko. Azarenka, koja je s terena odvezena u invalidskim kolicima, smatrala se žrtvom velikog toplinskog vala koji je u petak pogodio New York. Ipak, ispostavilo se da su njezini problemi bili druge prirode. Naime, Azarenka je zaradila – potres mozga.

Pala i udarila glavom

– Pala sam na zagrijavanju uoči meča i glavom udarila o tlo. Liječnički me tim pregledao prije početka i motrio tijekom igre. Kako je meč odmicao, osjećala sam se sve lošije. Glavobolja je bila sve jača, kao i mučnina. U jednom mi se trenutku zamutio vid i pala sam na tlo – objasnila je poslije Bjeloruskinja.

Iako se, dakle, u ovom slučaju nije radilo o toplinskom udaru, ima igrača na čiji je poraz vrućina i te kako utjecala. Prvi je među njima Ivan Ljubičić, koji je u četiri seta izgubio od 18-godišnjeg američkog kvalifikanta Ryana Harrisona, igrača kojeg je u ožujku u dva seta svladao na putu prema naslovu u Indian Wellsu.

– Ja sam oduvijek u karijeri imao problema s vrućinom i razina moje igre jednostavno dramatično padne kad je jako vruće, mnogo se znojim, ne mogu držati reket u ruci kako treba, teže se krećem, a i servis mi je sporiji. Inače sam eksplozivan igrač i moram biti fit da bih igrao na visokoj razini, a to ovom prilikom nije bio slučaj. Usput, ovakva vrućina ne pamti se u vrijeme turnira – kaže Ljubičić, kojeg su američki novinari pitali o mogućem završetku karijere na kraju sezone. Ivan nije bio sasvim određen.

Valjda će me tijelo slušati

– Neću ništa čudno reći kad kažem da ću sezonu odraditi do kraja, odmoriti se i vidjeti imam li motivaciju da bih išao dalje. Ne vidim zašto ne, ako tijelo bude slušalo, a nadam se da hoće, jer se posljednjih mjesec-dva uistinu dobro osjećam. Nemam bolova, rame je dobro, leđa su dobro, sve je ostalo dobro – kaže Ivan i dodaje:

– Igrao sam jako malo, sad ću igrati više, baš zato što dvorana mnogo više odgovara meni i mom stilu tenisa. Igrat ću gotovo svaki tjedan ako budem mogao. Pokušat ću osvojiti još koji turnir do kraja godine, nemam nekih posebnih želja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije