Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN WIMBLEDONOM

Ljubičić: Igrao sam na razini TOP 10

\'Croatian player Ivan Ljubicic returns the ball to British player Andy Murray during the men\'s single at the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on Jun
AFP
25.06.2011.
u 19:09

- Protiv Murraya bio sam agresivan najviše što sam mogao, no igrao je odličan tenis, pogotovo s osnovne crte.

– Sve u svemu, nemam si što zamjeriti. Igrao sam nakon dugo vremena na razini tenisača iz svjetskog TOP 10. Nešto slično kao u našem posljednjem dvoboju u Pekingu, kada sam ga pobijedio, no Murray je u odnosu prema tada sada bio nemjerljivo ubojitiji – reći će nakon wimbledonskog oproštaja u 3. kolu Ivan Ljubičić. I nastaviti:

Ozljeda pokvarila dojam

– Ja sam ubacio samo devet asova u četiri seta, što govori da su uvjeti za mene bili vrlo spori. Na njegov drugi servis bio sam agresivan najviše što sam mogao i to se pokazalo dobrom taktikom. Njegova je pobjeda zaslužena, igrao je odlično, pogotovo s osnovne crte, što i jest njegov zaštitni znak – priznaje Ivan.

Unatoč porazu, nije previše razočaran.

– Rezultat je u redu, s obzirom na to da nisam bio nositelj, mogao sam i prije naletjeti na neku "bombu". Igrao sam dobro i London napuštam zadovoljan. Prvi dio sezone bio bi sigurno bolji da u veljači nisam ozlijedio gležanj, što me koštalo dobrih nastupa u Dubaiju, Indian Wellsu i Miamiju, turnirima na kojima u pravilu igram svoj najbolji tenis – kaže Ivan i napominje:

Odmor prije Umaga

– Da nije bilo tih problema, danas bih sigurno bio među 20 najboljih igrača na ATP listi i nositelj u Wimbledonu. Jer, izgubio sam teniski mjesec i pol dana, a kondicijski i puno više. Sada slijedi desetak dana odmora, vjerojatno na Jadranu, a zatim dva tjedna priprema za novi nastup na umaškom ATP turniru – na kraju je rekao Ivan.

– Jako kvalitetan meč, visokih standarda. Nije bilo lako s Ivanom, obojica smo imali problema na svom drugom servisu. Servirao sam kod 5:4 za pobjedu, no on je baš tada fantastično vraćao lopte. Takve teške mečeve moraš proći na Grand Slamovima ako želiš veliki rezultat. A ja to želim – rekao je Murray, koji će sutrašnji meč osmine finala igrati protiv još jednog štićenika Talijana Ricarda Piattija, Francuza Richarda Gasqueta.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar flame
flame
01:21 26.06.2011.

Da ne pobjedi više nijedan meč, Ljubo ostaje kralj!:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije