Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup Hrvatska - Srbija

Ljubičić i Čilić kreću po skalp drugog igrača svijeta

'07.07.2010.Split. Ivan Ljubicic i Novak Djokovic  sa suigracima na svecanoj veceri u restoranu Sky  koja se odrzava  povodu susreta Davis Cupa izmedju Hrvatske i Srbije  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
08.07.2010.
u 16:35

- Đoković je u boljoj formi od mene, ja se u posljednje vrijeme nisam baš naigrao, oprezan je prije dvoboja Ivan Ljubičić.

Čim su svjetla pozornice ugašena, naši su se posvetili omiljenom sportu, prognoziranju utakmica nogometnog prvenstva. U središtu pozornosti je utakmica za treće mjesto.

Stotka na Urugvaj

– Pobijedit će Njemačka – siguran je Čilić.

– Stavljam sto kuna na Urugvaj, bit će 3:1, vraća se Suarez – nudio je glavni kladioničar Antonio Veić.

O nedjelji nisu govorili, u Južnoj Africi će se za naslov svjetskog prvaka boriti Nizozemska i Španjolska, a hrvatski teniski reprezentativci nadaju se da će u nedjelju Split i Hrvatska slaviti njih. Svi bi rado stavili novac na okladu da će u nedjelju, u posljednjem meču, Ljubičić svladati Troickog i da će Hrvatska s 3:2 svladati Srbiju.

Ali, do nedjelje je još dugo. I to bi značilo da je netko od naših, Ljubo ili Marin, skinuo skalp drugom igraču svijeta Novaku Đokoviću ili da je najbolji igrač svijeta u paru Nenad Zimonjić pokleknuo. Ma, nije bitno. Ili kako reče Goran Prpić:

– Najvažnije je doći do tri pobjede. Zadovoljilo bi me da nakon prvog dana bude 1:1, to bi značilo da smo još u igri.

Netko je pitao može li već u petak biti 3:0. Ljubičić ga je samo pogledao.

Teniski eksperti počeli su razmišljati što bi bilo bolje - ne valja što Čilić neće prvi na teren, pa ovo, pa ono... U biti, splitska je priča jednostavna – najvažnije je "tko će prije do tri".

Pantomimičar Ljubo

Čudo je taj Davisov kup. Na ždrijebanje je došlo više od sto novinara. A sve je jasno i prije ždrijeba, svi igraju prvi dan, samo je pitanje tko će prvi na teren.

Eto, kuglice, odnosno teniske loptice, odlučile su da će prvi na teren Ljubičić i Đoković. Ljubo ga je u posljednjem meču svladao.

– Novak je u boljoj formi od mene, ja se u posljednje vrijeme nisam baš naigrao. Dat ću sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno. To što sam ga pobijedio u posljednjem meču neće utjecati na ovaj dvoboj. Pobijedim li, bit će to bitno. Ne pobijedim li, neće biti bitno. Jedino će nam vrata konačne pobjede biti malo zatvorenija – kaže Ljubičić.

Jednog srpskog novinara zanimalo je kako je Ljubin vrat. Odgovor je bio pantomimičarski, okrenuo je vratom lijevo, desno, gore, dolje.

Nema dvojbi da će Spaladium arena biti puna, ozračje žestoko, u velikom broju stižu Čilićevi Hercegovci. Bit će ludilo u njegovu dvoboju protiv Troickog.

– Bit će to prava teniska poslastica – kaže Čilić koji u susretima protiv Troickog ima omjer 4:0.

Komentara 4

ST
standup
18:12 08.07.2010.

jovoandric´,...Indijanci=Balkanci...

IV
ivoandric
18:01 08.07.2010.

\"Ljubičić i Čilić kreću po skalp drugog igrača svijeta\" Ah kako nadahnut novinar...Za Pulitzera!

OB
-obrisani-
19:15 08.07.2010.

Pa koliko vidim gore na fotografiji neki HR tenisači su več skalpirani pa valjda radi toga žele uzeti neki skalp i na Srbskoj strani..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije