Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Masters

Ljubičić druga rezerva na Mastersu za 70 000 dolara

Ivan Ljubičić
Reuters
22.11.2009.
u 08:50

U skupini A igrat će Federer, Murray, Del Potro i Verdasco, dok će u skupini B igrati Nadal, Đoković, Davidenko i Soderling.

Londonska O2 Arena od danas je domaćin ATP Mastersa, skupa najboljih osam tenisača svijeta, a sasvim neočekivano svog će predstavnika na ovom turniru imati i hrvatski tenis.

Naime nakon što je nekoliko tenisača odbilo takvu mogućnost, Ivan Ljubičić (trenutačno 24. na ATP listi) prihvatio je poziv organizatora i status druge rezerve na turniru. Prva rezerva je Francuz Jo-Wilfried Tsonga, 10. tenisač svijeta. Jasno, izgledi za nastup doista su mali, no Ljubi to i nije pretjerano važno.

– U London putujem danas. Ionako sam mislio početi s treninzima i pripremama za novu sezonu, pa mi se ovaj poziv potpuno uklapa u planove. Da se turnir, kao prijašnjih godina, igra u Šangaju, sigurno ne bih pristao, no London je nešto sasvim drugo – kaže Ivan, koji će kao rezerva dobiti naknadu od 70 000 dolara.

Podsjetimo, u skupini A Mastersa igraju Roger Federer, Andy Murray, Juan Martin del Potro i Fernando Verdasco, dok će u B skupini razigravati Rafael Nadal, Novak Đoković, Nikolaj Davidenko i Robin Soderling.

– Lagao bih kad bih rekao da nisam došao ovamo osvojiti turnir i zadržati prvo mjesto – rekao je Federer, dok je Nadal istaknuo:

– Lijepo je biti broj jedan, no to si sad ne mogu i ne moram postavljati kao prioritet.

U 1. kolu igraju Murray i Del Potro (14.15) te Federer i Verdasco (20.45).

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Maritza
20:17 22.11.2009.

A zasto je Cilic odbio biti rezerva? Jel zna netko? Sta to njemu nije neka lova or what?

XY
xyxyxy
23:19 22.11.2009.

Msilim da uopće nije stvar u lovi. Zašto se ne pitaš zašto su ostalih 15 odbili bit rezerve? Jer su jedva čekali da sezona završi, imaju svoj plan priprema, odmora ili čega već. .A Ljubičić valjda mora bit u Londonuu iz nekog razloga, sponzori, nešto privatno...nije uopće bitno, i tako neće doći na red da zaigra, obavit će poslove i pojavit se na zajedničkom slikanju, spojio ugodno s korisnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije