Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP Nakon Ančićeva poraza Ivan Ljubičić vratio Hrvatsku u igru

Ljubičić bolji od Južnjog, Hrvatska izjednačila protiv Rusije

davis-ljubo-txt.jpg
import
23.09.2005.
u 23:10

Još jednom je Ivan Ljubičić potvrdio da igra sjajno u dvorani i da igra odlično u Davisovu kupu. Nakon Ančićeva poraza u prvom meču, naš najbolji tenisač vratio je Hrvatsku u igru u polufinalnom dvoboju s Rusijom u Splitu, pobijedivši Mihaila Južnjog u pet setova sa 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 6.4. Iako je morao odigrati svih pet setova, Ljubičić je cijelo vrijeme imao kontrolu u meču, a povremeno je atraktivnim potezima podizao publiku (više od 4000) na noge.

Najdramatičniji, ali i najljepši bio je peti gem petog seta, kad je Ivan nakon tri izjednačenja, iskoristio drugu priliku za break i oduzeo Južnjom servis, što je - poslije se pokazalo - i odlučilo meč.

- Znao sam da će to biti težak i dug meč. Nije lako Južnjog slomiti. No, postigao sam petu pojedinačnu pobjedu u Davisovu kupu ove godine i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo i ohrabrenje. Uz to treba dodati i dvoje pobjede u paru - zadovoljno je ustvrdio Ljubičić.

I upravo bi današnji dvoboj parova (početak u 14 sati) mogao biti odlučujući. Suparnici Ljubičiću i Ančiću trebali bi biti Južnji u Tursunov. Ako ruski izbornik Šamil Tarpišev ne iznenadi Nikolu Pilića s nekom promjenom, za što ima vremena do sat prije početka meča. - Ako nešto moramo dobiti u ovom dvoboju s Rusima, onda je to meč parova. Nadjačamo li ih u paru, u nedjelju posljednjeg dana, bit će nam lakše - najavio je Ljubičić.

I Ivanova statistika u meču s Južnjim pokazuje da je naš tenisač dominirao u tom dvoboju. Postotak ubačaja prvog servisa bio mu je 59 posto, a postigao je čak 32 asa. Suparnik je imao nešto bolji postotak prvog servisa, 63 posto, ali je postigao upola manje asova - 17. Ljubičić je iskoristio tri od devet prilika za oduzimanje suparnikova servisa, a Južnji dvije od pet. Bila je to druga Ljubina pobjeda u dvobojima s Južnjim. Prije toga naš je tenisač slavio na turniru u Hamburgu 2004. godine kad je pobijedio u tri seta.

Branimir Horvat, direktor Zagreb Opena, koji s nestrpljenjem očekuje hoće li Zagreb u konkurenciji sa Splitom dobiti turnir iz kategorije ATP Toure, bio je zadovoljan viđenim nakon prvog dana. - Znali smo da će biti teško. No rezultat od 1:1 je dobar. Priželjkujem scenarij kao u susretu s Rumunjskom - kazao je Horvat.

A ako Hrvatska pobijedi Rusiju i uđe u eventualni finale s Argentinom, taj će se meč igrati u Zagrebu. Radimir Čačić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza, rezolutno je najavio: - Ako Hrvatska prođe, finale će se igrati u Zagrebu. Oko toga više nema nikakvih dvojbi. Samo da se s tim slože Rusi i - Slovaci. U drugom polufinalnom dvoboju, naime, igraju Slovačka i Argentina.


Goran: Ljubo ima jaku glavu

Nije mu bilo lako prosjediti sedam sati na klupi s našim tenisačima. No, nije se žalio. Goran Ivanišević je u pravom smislu dio hrvatske reprezentacije. - Mario se borio koliko je mogao, ali protiv sebe je imao izvrsnog Davidenka, koji je prvu pogrešku napravio tek nakon sat i 20 minuta igre. Ljubičić je i ovaj put pokazao kako ima jaku glavu. Prisebno je odigrao najvažnije poene - kazao je Goran, a potom se poluozbiljno zapitao: - Ponekad mi se činilo da ne znam gdje se igra: u Rusiji ili kod nas. Nabrojao sam osam pogrešaka linijskih sudaca na našu štetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije