Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Ljubičić 6. prosinca na ekshibiciji u Monte Carlu

Ivan Ljubičić
Reuters
29.11.2009.
u 15:40

Ove godine umirovljeni francuski tenisač Fabrice Santoro organizator je humanitarne teniske priredbe koja će se sljedeće nedjelje održati u Monacu. Pomoći će mu Ivan Ljubičić.

Od publike će se u Monte Carlo Country Clubu 37-godišnji Francuz oprostiti nakon 20-godišnje profesionalne karijere.

U dvostrukome nedjeljnom programu, koji će publika moći pohoditi po popularnim cijenama od 10, 15 i 25 eura, Santoro će se najprije u gradskom derbiju sučeliti 30-godišnjemu hrvatskom tenisaču, s početkom u 15 sati. Nakon toga Francuz će se oprostiti od publike i predstaviti vlastitu biografiju “Dvjema rukama”, koja se odnosi njegov osebujni stil igranja bekhenda i forhenda.

Potom će se Santoro i Ljubičić zajedno u paru sučeliti monegaškom Davis Cup sastavu.

Prihod od događaja ići će u korist zaklade za istraživanje srpaste anemije. Riječ je o ozbiljnoj genetskoj bolesti od koje pati oko 50 milijuna svjetskog stanovništva. Ona pogađa ponajviše stanovnike Podsaharske Afrike, koji često pobolijevaju od malarije. Iako naizgled ne ostavlja traga, bolest crvenih krvnih zrnaca, koja se razviju u srpasti oblik, uzrok je prerane smrti, koja nastupa u prosjeku između 42. i 48. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije