Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolski EP

Ljepotica na vodi: arena po uzoru na kultne engleske stadione

Mladost Vaterpolo
Antonio Bronić/PIXSELL
15.07.2010.
u 09:15

- Proračun od 16 milijuna kuna neće biti prebačen, čak ćemo i uštedjeti - najavljuje Perica Bukić, šef HVS-a.

Radovi uoči Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu, koji su baš u tijeku, teški su i mukotrpni. Umjesto osvježenja za brojne Zagrepčane koji si odlazak na more ne mogu priuštiti, otvoreni bazen Mladosti nudi ovog ljeta samo buku i prašinu. No, za nešto više od mjesec dana ondje će se zaokružiti vaterpolsko borilište kojim ćemo se moći ponositi pred europskim gostima.

Montažne tribine u obliku potkovice funkcionalno će se nasloniti na zatvoreni bazen i moći će primiti čak 4700 gledatelja. Bit će to mala arena uza Savu.

Švicarski popust

– Posla ima kao u priči, ali držimo se svih rokova i vjerujem da će sve biti gotovo na vrijeme. Zajedničko povjerenstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza i Holdinga odlično surađuje i ništa ne prepušta slučajnosti. Objavljen je međunarodni pozivni natječaj za izvođača montažnih tribina, javilo se šest tvrtki, a posao je povjeren švicarskoj korporaciji Nussli koja ima odlične referencije jer je takve poslove već obavljala za organizatore svjetskih prvenstava, pa čak i olimpijskih igara. A Švicarci su ponudili i najnižu moguću cijenu, posao montaže i demontaže tribina obavit će za milijun i pol kuna – otkrio je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Tribine će djelomično biti natkrivene, posebno prostor za novinare (oko 200 mjesta) i VIP loža. Približit će se sasvim borilištu, pa će gledatelji biti vrlo blizu vaterpolistima, poput promatrača na engleskim nogometnim stadionima.

– Uređivanje bazena već je počelo. Mijenjaju se pločice, uređuje okoliš. U sklopu zatvorenog bazena obnovit će se svlačionice, sanitarni čvor i teretana, te urediti press centar. Montiranje tribina bit će obavljeno između 8. i 20. kolovoza, a to će biti i završna faza – kaže zadovoljni Bukić, koji je u projekt Europskog prvenstva u Zagrebu uložio izniman trud.

Transparentni troškovnik

Unatoč obimnom poslu, planirani proračun Europskog prvenstva od 16 milijuna kuna ipak neće biti preskočen.

– Dapače, bit će i manji, jer nastojimo uštedjeti gdje god možemo, pazimo na svaku kunu. Naravno, ne na štetu kvalitete i funkcionalnosti. Sve je maksimalno transparentno. Ukupni troškovi adaptacije bazena stajat će nas oko pet milijuna kuna, organizacija prvenstva još pet milijuna kuna. Europskoj organizaciji LEN-u na ime kotizacije još dugujemo 400.000 eura, ali vjerujem da će i to biti riješeno do 31. srpnja – najavljuje Perica Bukić, predsjednik HVS-a, kojem će ovo ljeto biti i te kako vruće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije