Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klopp protiv Guardiole

Liverpool i City uoči obračuna u Ligi prvaka: Bit će vatreno!

Jurgen Klopp i Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
02.04.2018.
u 10:47

U siječnju u ligaškom dvoboju Liverpool je pobijedio s 4:3 na Anfieldu, što je jedini Cityjev ligaški poraz sezone

Jürgen Klopp priznao je da je Liverpool autsajder u okršaju četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Ali i da će to biti četvrtfinale za pamćenje!

Družina Pepa Guardiole je lider, a to je prvi engleski obračun u Ligi prvaka od 2011. godine, piše Goal.

Jurgen Klopp i Pep Guardiola
1/5

U siječnju u ligaškom dvoboju Liverpool je pobijedio s 4:3 na Anfieldu, što je jedini Cityjev ligaški poraz sezone. No, na Etihadu je jesenas bilo 5:0 za vodeću momčad prvenstva koji naslov prvaka može osigurati već idućeg vikenda pobjedom protiv Manchester Uniteda.

- Da treba završiti utakmicu s 11 igrača, ostati hladan. Jesmo li uoči prve utakmice očekivali 0:5? Ne. Jesmo li uoči druge očekivali 4:3? Ne. Imamo li šanse? Da. Ali oni su favoriti.

- U posebnim trenucima, na sličnoj smo razini, ali oni su u konstantnijoj formi, zato imaju 20-ak bodova više. To respektiramo, ali znamo da u posebnoj utakmici to ne znači previše. Vidimo svoju šansu, ali znamo da će biti nevjerojatno teško - rekao je Klopp.

- A da imam šansu na miru gledati neku utakmicu Lige prvaka, to bi bila naša! Ima taktiziranja, ali bit će vatreno! I još na Anfieldu, gdje je atmosfera vrhunska - dodao je Liverpoolov trener.

U subotu je redsima Mohamed Salah donio pobjedu 2:1 nad Crystal Palaceom svojim 37. golom sezone.

- Možda nam je on ključan igrač, ali to ne bi smio biti teret. Nitko mu nije rekao 'Ako ne zabiješ 30, nisi uspio' ili 'Ako ti ne zabiješ, nećemo pobijediti.' A kad je iz penala donio Egiptu prvi plasman na SP nakon 28 godina, umalo sam dobio srčani udar! Zato sam mu dao da izvede kazneni udarac protiv Huddersfielda, a on ga je promašio - rekao je Klopp.

Pep Guardiola vjerojatno je ostao bez Sergija Aguera za prvu utakmicu s Liverpoolom. Argentinac je ozlijedio koljeno na treningu uoči susreta sa Stokeom 12. ožujka.

- Vidjet ćemo, tek je odradio jedan trening, nadam se da može pomoći. Možda makar s klupe - rekao je Guardiola i dodao:

- No, nakon Liverpoola imamo United, pa uzvrat s Liverpoolom i možda treba mijenjati sustav igre i imati šest napadača, pa nam trebaju i Aguero i Gabriel Jesus i Lukas Nmecha i Raheem Sterling... svi. Tako da nije sve u toj jednoj utakmici, treba razmišljati i o uzvratu.

A obrambeno, Pep Guardiola ima zadaću zaustaviti Mohameda Salaha, uz kojeg blistaju i Roberto Firmino i Sadio Mane.

- Sva trojica su gotovo nezaustavljiva, fantastični su igrači. A Liverpoolov je način igre jako kompliciran za nas. Tako su brzi, čvrsti... Igramo i protiv sebe. te ako uspijemo, ući ćemo u polufinale, a ako ne, čestitat ćemo Liverpoolu i vratiti se dogodine još jači - rekao je Pep Guardiola.

Komentara 2

IV
ivo82
22:49 02.04.2018.

Liga prvaka mora biti sa ovakvim klubovima! Sa Sherifom, Dinamom itd nema veze s vezom

TA
tarzan
11:27 02.04.2018.

Ova Liga prvaka je postala privatna prčija par klubova koji plivaju u milijunima i kao takva postaje sve dosadnija. Iznenađenje je postalo moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije