Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS NARODA Anketa provedena na više od dvije i pol tisuće ispitanika dokazala ono što se već znalo

Liverpool je najomiljeniji klub u Engleskoj

18.12.2008.
u 10:13

Liverpool je najpopularniji nogometni klub u Engleskoj, barem ako je suditi prema anketi sportskog portala Wheresthematch.com, koja je provedena na više od dvije i pol tisuće ispitanika, sve redom ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Njih čak 14,3 posto najviše favorizira Liverpool, dok je na čvrstom drugom mjestu Manchester United sa 11,8 posto poklonika. Tottenham je treći sa 9,7 posto, a Arsenal ih slijedi u stopu sa 9,6 posto.

Namanji broj navijača izvan grada iz kojeg potječu, u ovom slučaju Liverpoola, ima Everton, svega 3,1 posto, što ga stavlja na deseto mjesto. Trećina ispitanika ipak je svoj glas odlučila dati na račun uspjeha određenog kluba, petina njih rekla je kako svoj glas daje klubu iz njihova kraja ili grada, dok je više od 20 posto ispitanika ostalo vjerno klubu za koji navijaju od djetinjstva.

Naravno, ima i onih koji nešto manje favoriziraju određenu momčad pa su svoje glasove pojedinim klubovima davali zbog ponekoga atraktivnog igrača ili su se jednostavno odlučili glasovati za klub koji podržavaju njihovi prijatelji.

Top-deset omiljenih klubova u Engleskoj: 1. Liverpool – 14,3 posto
2. Manchester United – 11,8 posto
3. Tottenham Hotspur – 9,7 posto
4. Arsenal – 9,6 posto
5. Newcastle United – 5,8 posto
6. Manchester City – 5,3 posto
7. West Ham United – 4,9 posto
8. Aston Villa – 4,4 posto
9. Chelsea – 3,6 posto
10. Everton – 3,1 posto

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije