Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Liverpool i PSG prošli dalje, Sevilla ili Borussia Dortmund ispadaju

Liverpool
Reuters
02.12.2010.
u 23:09

Redsi su vodili protiv Steaue, no Rumunji su došli do boda nakon velikog kiksa Pepea Reine kojemu je lopta prošla kroz noge.

Nogometaši PSG-a i Liverpoola izborili su prolazak u šesnaestinu finala Europske lige.

Golijada na Parku prinčeva više je donijela domaćinu koji je sa 4:2 nadigrao Sevillu i izborio proljeće. U 20. minuti PSG je imao prednost od dva gola razlike, no u 36. Kanoute je svojim drugim golom vratio stvari na početak. Ipak, Nene pred sam kraj prvoga dijela i Hoarau svojim drugim pogotkom na utakmici omogućili su Parižanima tri boda i proljeće u Europi.

Za isto će se u zadnjem kolu boriti španjolski klub i dortmundska Borussia koja je sa 3:0 u četvrtak bila bolja od Karpatija.

U skupini K Liverpool je odigrao 1:1 u Bukureštu kod Steaue što mu je bilo dovoljno za deveti bod na ljestvici, odnosno siguran prolazak skupine. Jovanović je u 19. doveo Redse u vodstvo, a izjednačio je Bonfim u 61. minuti nakon velike pogreške Reine. Vratar Liverpoola primio je loptu kroz noge koju je Bonfim uputio glavom sa 10-ak metara. U drugoj utakmici skupine K Utrecht i Napoli u Nizozemskoj su odigrali 3:3 nakon što je domaćin vodio 3:1. Sva tri pogotka za Napoli postigao je Edinson Cavani. Napoli i Steaua tako će u Napulju 15. prosinca međusobno odlučiti o drugom putniku u šesnaestinu finala.

– Oduševljen sam sa svoja tri gola koja su nam donijela mogućnost da u zadnjem kolu sami odlučujemo o prolazu – rekao je napadač Napolija Cavani nakon utakmice.

U skupini L sve je bilo već poznato pa pobjede Bešiktaša u Sofiji (2:1) i Porta u snježnom Beču (3:1) nikoga nisu odveć uzbudile. Sva tri pogotka za Porto postigao je Falcao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije