Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi napadač žali što nije dobio priliku u hajduku

Livaja: Umjesto da igram za Hajduk, učim talijanski

Marko Livaja
Ivo Cagalj/PIXSELL
06.05.2010.
u 08:01

- Želim otići u Inter, iako mi je san igrati pred Torcidom na Poljudu. Ovako ću pamtiti 15 minuta koliko sam igrao za Hajduk - kazao je Livaja.

Hajduk je pred gubitkom jednog mladog dragulja, talentiranog napadača Marka Livaje koji će u kolovozu napuniti 17 godina. Mladić je na koračić ili dva do prelaska u milanski Inter koji ga godinu i pol prati, a kako mu 1. srpnja istječe stipendijski ugovor s Hajdukom, samo ga čudo može zadržati. A mogli su bijeli s njim potpisati profesionalni ugovor, dopuštaju im pravila, to je nakon priprema u Marbelli predlagao i trener Reja, no nisu. Čudi takvo ponašanje Hajduka, izgubit će zato igrača, ponavlja im se slučaj Ivana Perišića.

Samo protiv Željezničara

– Ne mogu to sa sigurnošću reći, ali da je Marku bio ponuđen ugovor, vjerojatno bi ga potpisao – kaže Franko Bogdan, Livajin sportski otac koji ga je otkrio i s njim radi već pet godina.

Željeli bi Bogdan i Livaja da se Hajduk i Inter dogovore o odšteti, da se ne vuku repovi.

– Nakon isteka ugovora, može otići za oko 180 tisuća eura, koliko Hajduku po pravilima pripada. No, Inter je veliki klub, ne želi narušiti odnose s Hajdukom, najavljuje da je spreman ponuditi i više – objašnjava Bogdan.

U posljednja tri mjeseca otkako su uspostavljeni kontakti s Interom, Marko uči talijanski.

– Ne plašim se, trebat će mi vremena za prilagodbu, no znam da ću sve biti dobro. A posebno mi je drago što se radi o Interu koji mi je među dražim klubovima – kaže Livaja.

Za prvu momčad Hajduka na Poljudu igrao je samo 15 minuta protiv Željezničara. Reja ga je vidio u kadru, no Poklepović, pod imperativom rezultata, nije želio ili mogao eksperimentirati s mladićem.

Sastanak u petak

– Mogao sam se nositi i među seniorima. Uvijek sam želio igrati pred Torcidom na Poljudu, zabiti gol-dva u nekoj važnoj utakmici. Ovako ću pamtiti tih 15 minuta – govori Livaja.

Nastupa i za reprezentaciju igrača do 18 godina. Prošle subote igrali su u finalu turnira u Slovačkoj, a baš od Italije izgubili su s 1:2.

– Igrala su za njih dva-tri igrača Intera, no nisam s njima razgovarao. Bit će vremena – kaže Livaja.



Marko je prvi strijelac kadetskog PH i pohađa srednju trgovačku školu

Hajduk je Livaju, njegove roditelje i Bogdana pozvao na razgovor u petak. Uprava kluba pokušat će ga zadržati, no dojma smo da je zakasnila.

U prvom dijelu prvenstva Livaja je igrao za kadete Hajduka, još je prvi strijelac u tom natjecanju. Potom je bio na pripremama sa seniorima, a na proljeće igrao je za juniore. Ide u 2. razred srednje trgovačke škole.

– U posljednja je dva mjeseca zbog obveza bio u školi samo nekoliko dana – kaže Bogdan.

Novac od prelaska u Inter dobro bi došao Livajinoj obitelji, koja ne zna bi li se preselila u Milano. Hajduk je jednom već zamalo izgubio Livaju. U svibnju 2008. bio je na pragu prelaska u Dinamo. Sve je bilo dogovoreno, a onda je u posljednji tren ipak ostao. Govorilo se da je sam vrh državne vlasti intervenirao kako modri ne bi uzeli bijelog dragulja. Hajduk je tada imao “sreće”, no lekciju nije naučio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije