Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAHONJA:

Očita pogreška! Osijek je zakinut za penal, a Livaja je trebao dobiti žuti za lakat u vrat

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
14.03.2022.
u 22:53

- Jasno je da se radi o kaznenom udarcu i ovo je preočita pogreška. Obrambeni igrač gleda napadača i on očekuje centaršut. Faktor blizine treba eliminirati. Obrambeni igrač preuzeo je rizik otvorenosti ruke, obujam tijela je maksimalno proširio, ruka je izvan normalne pozicije i kažnjiva je

Dinamo i Hajduk odigrali su 0:0 na Poljudu, a glavni sudac derbija bio je Dario Bel iz Osijeka. Pomoćni suci bili su Goran Pataki i Marjan Tomas, a njihov je posao prokomentirao  Mario Strahonja u emisiji Stadion.

- Suditi derbi je čast za sucu te niti jedan sudac ne bi odbio taj zadatak.  Nije lako jer i mediji i klubovi rade pritisak, ali dajem visoku ocjenu derbiju, sucu i cijelom timu - rekao je pa dodao i sporne situacije.

- Mikanović je igrač visokog intenziteta, a ovo je čisto gaženje. Druga situacija gdje je čvrsto ušao bila je u 65. minuti kada je rukama odgurnuo Dinamovog igrača te kronološki je trebao dobiti jednu opomenu. Livaja je laktom pogodio Šutala što je bilo za čisti žuti karton.Livaja je napravio zamah i pogodio rukom igrača u vrat. Ovo je isključivo prekršaj za žuti karton, koliko god teatralno izgledalo. 

Nogometaši Osijeka i Gorice u posljednjem su dvoboju 27. kola odigrali 0-0, a glavni sudac susreta bio je Ante Čuljak.  U 30. minuti susreta bio je penal za Goricu nakon što je  Čeberko igrao rukom.

- Dobro dosuđeni kazneni udarac. Ruka je bila u neprirodnom položaju i bila je to dobra odluka suca. Tu nije bilo dileme. VAR se morao javiti, ali na kraju su ustanovili da je riječ o zaleđu. Veliki propust pomoćnog suca jer je bilo preočigledno da se radi o zaleđu, ali VAR je spasio situaciju - rekao je Strahonja. 

U 42. minuti Osječani su tražili penal, ali Čuljak ga ovoga puta nije dosudio. Bila je to pogrešna odluka, kaže Strahonja.

- Jasno je da se radi o kaznenom udarcu i ovo je preočita pogreška. Obrambeni igrač gleda napadača i on očekuje centaršut. Faktor blizine treba eliminirati. Obrambeni igrač preuzeo je rizik otvorenosti ruke, obujam tijela je maksimalno proširio, ruka je izvan normalne pozicije i kažnjiva je.

U 86. minuti susreta Ivušić je istrčao daleko s gola kako bi zaustavio kontru Goričana pa usput  igrao rukom izvan kaznenog prostora zbog čega mu je Čuljak pokazao žuti karton. 

- Zanimljiva situacija. Ovdje napadač nije u izglednoj poziciji za postizanje pogotka jer ne kontrolira let lopte. Lopta se nalazi visoko iznad njega. Golman ima ulogu igrača i svjesno igra glavom i spušta je uz tijelo. Ruka je bila uz tijelo što je potpuno ispravno.  Ovdje je najbolja odluka ništa ne dosuditi. Ovo nije niti prekršaj niti žuti karton - zaključio je Strahonja. 

Hrvatski dragovoljac je priredio veliko iznenađenje u Kranjčevićevoj pobijedivši Rijeku s 2-1. Sudio je Mario Zebec.

- Apsolutna senzacija i to nitko nije očekivao. Rijeka je mlako ušla u utakmicu i jednostavno nisu imali svoj dan - kazao je Carević, a Strahonja je dodao:

- Sudac je dobro sudio i nije bilo jednostavno jer je Rijeka bila podređena. Bile su samo dvije sporne situacije u kojem su pomoćni suci odradili odličan posao.

Komentara 6

Avatar feudalac
feudalac
07:54 15.03.2022.

Oko čoravo, ruka je iza leđa igrača i on uopće nema namjeru igrati rukom već je napucana iz blizine, to ni u kojem slučaju nije kažnjivo i suci su ispravno odlučili. A što se tiče PenaLivaje, trebao je dobiti crveni karton za namjerno udaranje laktom u vrat Šutala.

ZA
Zakarija
05:58 15.03.2022.

Pošteni orjunaši

ST
stefj
00:13 15.03.2022.

Baš se pitam zašto dotične ne komentira suđenja u LP, EL i sl. Nije čudno zašto nemamo niti jednog suca tamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije