Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igraju nakon 23 dana stanke

Litavci u Maksimiru žele izbjeći sramotu

Andro Švrljuga
Igor Kralj/PIXSELL
14.07.2014.
u 21:00

- Preživimo li prvih pola sata, moglo bi biti svašta - rekao je Andro Švrljuga.

Nogometaši Žalgirisa doputovali su u Zagreb u ponedjeljak ujutro, a navečer su isprobali maksimirski travnjak. Litavci su odigrali 19 kola u svom prvenstvu (od 36), vodeći su na ljestvici sa šest bodova više od drugoga, no nisu u natjecateljskom ritmu! Naime, kod njih je bila prvenstvena stanka i okršaj s Dinamom bit će im prva službena natjecateljska utakmica nakon 23 dana.

– Bili smo na kraćim pripremama u Poljskoj i ondje smo igrali dvije provjerne utakmice, s ciparskim Apoelom 1:1 i s izraelskim Hapoelom 1:0. Odmorili smo se i spremni čekamo Dinamo – kaže bivši nogometaš Istre i Rijeke Andro Švrljuga koji u Žalgirisu igra na mjestu desnog bočnog igrača u zadnjem obrambenom redu. Litavski se prvak pojačao, došli su brazilski napadač Adi Rocha (29) i srednji branič sarajevskog Željezničara Semir Kerla (27). Rocha je prepun međunarodnog iskustva budući da je igrao u LASK–u, Energie Cottbusu, Steaui, Gambi iz Osake...

– Adi Rocha i Kerla trebali bi biti pojačanja, vidjet ćemo hoće li ih trener koristiti već u Zagrebu – govori nam Švrljuga.

Jeste li gledali utakmicu Rijeka – Dinamo?

– Jesam, vidi se da Dinamo ima dobre igrače, ali da još nije uigran. A putokaz za našu igru mora biti riječki recept: čvrsta obrana, s brzim izlaskom u protunapade. No, bit će nam teže nego Rijeci, travnjak u Maksimiru širi je i duži nego na Kantridi. A možda bi za nas bilo bolje da je Dinamo pobijedio, ovako su plavi prepuni motiva i želje da pokažu kako je to na Kantridi bio loš dan.

Kakvo je raspoloženje u momčadi, jeste li optimistični prije Maksimira?

– Realni smo... Dinamo je favorit i najvažnije nam je da se ne osramotimo! Naravno da se ne predajemo, napravit ćemo sve za dobar rezultat, a to bi za nas bio i minimalan poraz uz postignut pogodak. Bit će presudno izdržati silovit početak. Siguran sam da će Zagrepčani odmah jurnuti i stisnuti nas. Preživimo li prvih pola sata, moglo bi biti svašta, mogli bismo preživjeti i prvu utakmicu – ističe Švrljuga.

>> Mamić: Ne tempiram formu za pretkolo sa Žalgirisom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije