Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doping

Lisa Nemec kažnjena sa četiri godine suspenzije

Lisa Nemec
Foto: Goran Stanzl/ PIXSELL
02.02.2016.
u 08:10

Nakon što je otkriven doping u njezinom slučaju, atletičarka i njezin stručni tim tražili su otvaranje B uzorka koji je također bio pozitivan.

Ono što se naslućivalo mjesecima jučer se i dogodilo. Hrvatska antidoping agencija (HADA) odredila je četverogodišnju kaznu za hrvatsku maratonku Lisu Nemec.

Nakon što je otkriven doping u njezinom slučaju, atletičarka i njezin stručni tim tražili su otvaranje B uzorka koji je također bio pozitivan. Ova kazna poslana je u Svjetski atletski savez i ističe 20. listopada 2019. godine.

Ovako velika kazna je izrečena po novom pravilniku koji vrijedi odnedavno. Da je po starom, Lisa bi dobila dvostruko manju kaznu. Protiv ove odluke Lisa se može žaliti još samo sudu časti u Lausanni.

No, sama žalba košta nevjerojatnih 10.000 eura, a uz to postoji mogućnost i da se uopće ne razmatra. Teško je očekivati da će se njezin tim odlučiti na taj potez s obzirom da je Lisa ostala bez svih prihoda u naredne četiri godine, pa će se na svaku kunu i te kako trebati paziti.

Lisa Nemec trebala je nastupati u maratonu na Olimpijskim igrama u Riju, jer je izborila normu u Berlinu s vremenom 2:27,57 osvojivši na kraju sedmo mjesto. Inače, njezin najbolji rezultat svih vremena u maratonu je 2:25,44.

U međuvremenu normu za ženski maraton istrčale su druge dvije naše atletičarke Marija Vrajić i Matea Matošević.

>> Janica ne bi uzela ni naranču koja nije provjerena, Gips je baš sve sam kupovao!

Komentara 1

Avatar germanikus
germanikus
19:54 04.02.2016.

Ljudi laprdaju bez temeljnih informacija ...zašto se ne kaže što je navodno koristila!Ja sam se bavio biciklizmom i mi nismo u slučaju kašlja smjeli koristiti uobičajeni sirup kojeg koriste obični ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije