Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''OSRAMOTILI STE ITALIJU!''

Lippi: Isključivi krivac sam ja!

Slovačka Italija (1)
Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
25.06.2010.
u 09:44

Talijanski izbornik ne bježi od krivice, no ističe kako podbačaj na SP-u nije realno stanje stvari.

Dok su za katastrofalan rezultat Francuza svi okrivili igrače, Talijani prstom upiru u izbornika. A Marcello Lippi kaže 'mea culpa, mea culpa'...

- Krivnja je isključivo moja. Igrači su došli na SP s terorom u glavi, nogama i u srce. Nisam ih pripremio dobro ni taktički ni psihički - kazao je Lippi nakon što su se azzurri oprostili od natjecanja porazom od debitanata Slovaka 2:3.

U grupi F na kraju su završili na posljednjem mjestu.

- Osjećao sam da možemo postići nešto, ali očito nisam napravio dobar posao. Na sve sam računao, no ne i na onakvu igru protiv Slovačke u drugom dijelu.

Nije, kaže, mislio ni da će obraniti naslov, no ni da će se tako neslavno oprostiti od funkcije.

- Razočaran sam što svoj drugi mandat završavam ovako. Prandelliju koji će me naslijediti želim sve najbolje. Čvrsto vjerujem u ove igrače, ovo nije realno stanje stvari - zaključio je Lippi.

Talijanski mediji ne štede ni izbornika ni igrače. Gazetta dello Sport donosi naslov ''Kući sa sramom'', Corriere dello Sport "Italija, kakva sramota! Ispali kao posljednji u grupi.'', Tuttosport "Lippi, ovo je tvoja krivica!", La Repubblica "Nikad tako loši."

A naslov izvještaja s utakmice Slovačka-Italija u engleskom Daily Mailu glasi ''Sad znamo zašto je Capello izabrao Englesku!''

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
10:09 25.06.2010.

Tako govori pravi trener.

UN
unbekant
10:04 25.06.2010.

Bilic bih rekao,da su igraci krivi,ili sudci,taj nista nezna, niti sta priznaje.

OB
-obrisani-
10:32 25.06.2010.

Pravda je zadovoljena makar delomicno! Najbolje bi bilo da se Talijanski fudbal polako ugazi i dodje na razinu jedne MAdjarske jel to i zasluzuju. NEsportski potez Materazia i provokacije Zidana i na takav nacin osvojen kup ce im se udariti u glavu. NEsportsko ponasanje i bahatost ce ih upropastiti. Naprijed Slovacka i sve zdrave nacije koje igraju posten nogomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije