Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač svijeta

Lionelu Messiju sva zlata u 2009!

Lionel Mess
Reuters
01.12.2009.
u 09:08

Koloplet trofeja te čarobnih utakmica koje je u ovoj godini odigrala Barcelona prometnula je i njezine glavne poluge u "mistere" nogometne 2009. godine.

U dva prestižna izbora, u Fifinu igraču godine u kojem biraju izbornici i kapetani reprezentacija, te u "Zlatnoj lopti" France Footballa kojoj presuđuju novinari, prvi favorit je Lionel Messi.

Često se spominju i Iniesta (7 milijuna eura godišnje plaće) i Xavi (6), motori Barceloninih velikih trijumfa. Naravno, tu su i Cristiano Ronaldo (13), Kaka (12), Ibrahimović (11,5) i tu negdje ta priča završava.

Slaven Bilić i Darijo Srna na vrhu su vidjeli Messija, koji je igrao bolje u prvoj polovini 2009. godine, a pamtimo njegovu fantastičnu predstavu u proljetnom El Clasicu, kada je Barca u Madridu demolirala Real pobijedivši sa 6:2. Bio je dojmljiv i u finalu Lige prvaka (najbolji strijelac cjelokupnog natjecanja) kada je pao Manchester United, a Ronaldo, vlasnik prošlogodišnje nagrade za najboljeg svjetskog nogometaša te ujedno i Zlatne lopte, nije se niti vidio.

Dužan Argentini

Da, bila je to nedvojbeno godina omalenog Argentinca, koji je u dječačkim danima imao problema s rastom, čak je bila i upitna njegova karijera, no upornim radom uspio je izrasti u trenutačno najvećeg svjetskog nogometaša. Netko će reći da bi teško uspio bez Xavija i Inieste, španjolskog dvojca koji je igrao odlično, no svi mi volimo najviše artiste, osobe koje završavaju akciju. A u tome je Messi ove godine bio posebno dobar. Uz brojne asistencije, Lionel je postigao i brojne pogotke.

No, kada malo dublje zagrebemo, otkrit ćemo da je Messi znao ostati dužan u velikim dvobojima. Naime, u majici Argentine, koja se dugo mučila i patila da na kraju izbori nastup na SP-u, nije igrao kao što zna. Čak je i Maradona to naglasio. I u nedjelju navečer, u novom El Clasicu, Messi je ostao dužan. No, to su detalji koji samo otkrivaju da igrači danas, a nije to činio niti lani Cristiano Ronaldo, preklani Kaka, te posebno 2006. godine Cannavaro, tako ne dominiraju kao nekad Zidane, Ronaldinho ili Ronaldo još prije brojnih ozljeda.

Može li Messi jednog dana postati Diego Maradona?, često su se pitali svjetski nogometni stručnjaci i brojni novinari. Igrački nikada neće moći dostići Maradonu, jer ipak ne može sam uzeti loptu i presuđivati u velikim i najvećim utakmicama.

Bez Ronalda i Kake

Uz to, Messi bi morao Argentinu odvesti do naslova svjetskog prvaka, kako bi uopće usporedbe mogle biti moguće.

Ne znamo tko će biti drugi, a tko treći u Fifinu izboru, ali svakako bi taj dvojac trebalo birati između Ibrahimovića, koji ima peh jer je njegova reprezentacija preslaba, te Inieste i Xavija. Iako će svi gledati prema Cristianu Ronaldu i Kaki, premda je taj danas Realov dvojac imao skromniju klupsku godinu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije