Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI NOGOMETAŠ

Lionel Messi osuđen na 21 mjesec zatvora zbog porezne prijevare

Lionel i Jorge Messi na sudu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 13:07

I njegov otac Jorge Messi dobio je zatvorsku kaznu

Nogometna zvijezda Lionel Messi i njegov otac Jorge osuđeni su na 21 mjesec zatvora zbog porezne prijevare, prenosi BBC. Vjerojatno će izbjeći zatvor jer se u Španjolskoj kazne kraće od dvije godine mogu služiti uvjetno. Prema pisanju španjolskih medija, Messi u sljedeće dvije godine ne smije počiniti isto djelo, a uz to morat će platiti dva milijuna eura novčane kazne.

U optužnici stoji kako je zajedno s ocem utajio porez, točnije, oštetio španjolski proračun za više od 4 milijuna eura u razdoblju od 2007. do 2009. godine. 

Podsjetimo, Messijev otac Jorge osnovao je mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode

"Ne znam o čemu je tu točno riječ, ja sam oduvijek bio koncentriran samo na igranje nogometa, a ostale stvari prepustio sam ocu, savjetniku i odvjetniku. O ovim optužbama ne znam ništa, a uvjeren sam da me nisu željeli prevariti već da se radi o nesporazumu", kazao je Messi na sudu u lipnju.

Messi proživljava teške trenutke, nedavno je s Argentinom izgubio finale Copa Americe, što ga je toliko razočaralo da se oprostio od reprezentacije, barem na neko vrijeme, a sada je, eto, osuđen na uvjetni zatvor.

>> I Neymar mora platiti zaostali porez

 

 

 

Komentara 36

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
13:16 06.07.2016.

Što više ukrades to kazna manja.

DU
Deleted user
13:34 06.07.2016.

Zašto bi za ovo išao na robiju? Da ga država hrani i oblači. Ovako će platiti kaznu, a uz to će i dalje zarađivati lovu i solidnije plaćati porez. Veća korist za državu.

BR
braveheart11
14:07 06.07.2016.

Prvo Real i Barcelona moraju vratiti drzavi novce jer su istima financirani a zatim jos jedan primjer muljaze u Barceloni. Inace narodnom klubu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije