Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROFEJNI TRENER

Lino Červar: Zalažem se za trećeg suca na parketu

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
23.01.2016.
u 18:51

'Lijepo su me prihvatili u Poljskoj, u zemlji u kojoj nikad nisam bio.'

Bez obzira na to što je bio u Poljskoj, Lino Červar, najtrofejniji hrvatski izbornik, nije uživo uspio gledati nijednu utakmicu hrvatske rukometne reprezentacije na EP-u, ali gledao je sve četiri utakmice na TV-u, u miru.

– Kada sam bio u Krakovu, naši su igrali u Katowicama. U tri dana imao sam zgusnut program. Htio sam ići gledati utakmicu s Norveškom, ali je taj dan počeo padati snijeg pa sam na kraju odustao, premda me je Slavko Goluža zvao da idem s njim – rekao je Lino.

Samo dobre stvari

Što je Červar vidio u prve četiri utakmice?

– Upravo dvije posljednje utakmice, protiv Islanda i Makedonije, potvrđuju moje mišljenje – Hrvatska je i dalje u europskom i svjetskom vrhu. Bilo je puno dobrih stvari i u prve dvije utakmice. U redu, bilo je i loših, ali u susretima s Islandom i Makedonijom vidio sam samo dobre stvari. Malo mi je zasmetalo što je javnost dala ekstremno loše ocjene za izvedbu protiv Norveške, a onda ekstremno dobre za sljedeće dvije utakmice – rekao je Lino.

Kakva je igra hrvatske reprezentacije?

– Igramo brzo i atraktivno. Obrana 5-1, kojom smo osvojili zlato na OI u Ateni, izgleda jako dobro. Dečki su možda na početku malo više igrački oscilirali, ali vjerujem da su se stabilizirali. Posebno se veselim što na terenu izgledamo kao prava momčad. Timski duh osjeća se i kod igrača i u stožeru. Sviđa mi se ta brza tranzicija iz obrane u napad – istaknuo je Lino.

U dvije zadnje utakmice pobijedili smo s desetak pogodaka prednosti. To se nije nikad dogodilo na europskim prvenstvima.

Vježbao engleski

– Pazite, Island i Makedonija nisu bezvezne reprezentacije. Obje imaju vrlo kvalitetne igrače koji igraju u velikim europskim klubovima, koji igraju u Ligi prvaka. To samo dokazuje koliko smo mi dobri. Čak smo jako opasni i u pozicionom napadu, naši vanjski igrači su se baš dobro “probudili”. I to ne jedan, već svi. Trebamo sad biti mudri u igri protiv Francuske, a onda i Poljske. Našim mladim dečkima ukazala se velika prilika da odmah igraju u polufinalu – rekao je Červar.

Lino se vratio iz Poljske s trofejem za najveća trenerska dostignuća u karijeri.

– Lijepo su me prihvatili u Poljskoj, u zemlji u kojoj nikad nisam bio. Ovaj trofej imat će posebno mjesto u mojoj sobi u Zagrebu gdje držim sve drage uspomene s velikih natjecanja. U toj sobi imam dres sa svakog natjecanja na kojem smo osvojili medalju. Kako sam znao da ću dobiti trofej, dobro sam se pripremio za govor pred 150 eminentnih trenera iz cijele Europe, ali i ispred čelnih ljudi Europskog rukometnog saveza. Morao sam u posljednje vrijeme malo vježbati engleski jezik, ali ispalo je sve dobro. U govoru sam iznio kako se zalažem za neke promjene u rukometu. Ako već košarka ima tri suca, zašto ih ne bi imao i rukomet. Ako na košarci suci na TV ekranu gledaju sporne situacije, zašto se ne bi one gledale i u rukometu, jer ih i u našem sportu ima puno više. Na kraju sam dobio veliki pljesak, a za govor mi se posebno zahvalio Jean Brihault, šef Europskog rukometnog saveza – rekao je Lino.

Rekli ste da ćete sredinom siječnja obznaniti odluku hoćete li nastaviti trenirati skopski Metalurg ili ćete se razići nakon pet godina.

>> Lino Červar dobio veliko priznanje EHF-a

Komentara 2

JM
ja-ma
22:06 23.01.2016.

Vraaaaati seeeee!!!!

WE
weAreCro
22:39 23.01.2016.

Lino, Hrvatska te moli !!!! Vrati se doma, odmah uz sebe stavi covjeka koji ce od tebe ucit i tebe nasljedit, i napravi nesto sa nasim rukometom, odkad si ti otisao to je samo lutanje, mucenje i trazenje sebe.Mozemo mi puno bolje samo nemamo dirigenta i vizionara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije