Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubuški klan

Lino Červar: Matić je sjajan igrač, pred njim je budućnost

Lino Červar
Goran Stanzl
31.12.2011.
u 22:08

Buntić, Alilović, Šego, a sada i povratnik Marko Matić (23), četvorica su igrača koji su prošli kroz Izviđač. Na pripremama su hrvatske reprezentacije za EP 2012. u Srbiji

Denis Buntić, Mirko Alilović, Marino Marić, Željko Musa, Marin Šego i Marko Matić. Kauboji su to iz Hercegovine. Jedanaesta izborna jedinica dala je tako dvostruko više reprezentativaca nego zastupnika za Hrvatski sabor.

- Mi smo ti koji hrvatskom rukometu, ali i sportu općenito, dajemo dimenziju više. Držimo ga iznad prosjeka - kazao nam je jednom prilikom vratar Mirko Alilović.

Četvorka se drži skupa

- Koliko nas ima u reprezentaciji već imamo i svoj klan - našalio se Marino Marić.

U takvo okruženje nije se bilo teško uklopiti ni 23-godišnjem vanjskom igraču Izviđača iz Ljubuškog Marku Matiću.

- Dečki su me izvrsno primili. Sve igrače poznajem od ranije. Naravno da se malo više družim sa svojim Hercegovcima, već je i izbornik primjetio da smo češće skupa - sa smješkom nam priča Matić, četvrti igrač u hrvatskoj reprezentaciji stvoren u ljubuškoj La Masiji, kako su mnogi već nazvali Izviđačevu rukometnu akademiju.

- To je nešto fantastično, nigdje tako nešto nisam vidio. U Ljubuškom se stvaraju igrači i to treba cijeniti. Svi drugi kupuju igrače, a vi ih stvarate! To je zalog za budućnost - kazao je nedavno u Ljubuškom bivši izbornik Lino Červar, koji je sa svojim Metalurgom u SEHA ligi gostovao kod Izviđača.

Červar je dobro upoznat s radom Izviđačeve akademije. Zna da mladi rukometaši tu imaju predavanja iz povijesti, psihologije, engleskog jezika, odnosa s javnošću, političkih sustava...

- Ovdje se ne stvaraju samo rukometaši. Vi stvarate kompletnog čovjeka - kazao je Červar, a jedan od njih je i Matić. Lino se pohvalio da je baš on otkrio ovaj rukometni dragulj.

- Detektirao sam ga i prepoznao da u njemu ima talenta i potencijala. Drago mi je da ga je i Goluža zvao. Mislim da će iz Izviđača još neki dečki brzo kucati na vrata reprezentacije. Kada govorimo o Matiću, on nije zalutao i očekujem da izbori mjesto u reprezentaciji. Igrača od dva metra visine sigurno treba držati. Pred Matićem je svakako svijetla budućnost - kazao je trofejni hrvatski stručnjak.

- Prvi poziv za seniorsku ekipu dobio sam dok je još Lino Červar bio izbornik, a stigao je poziv i od izbornika Slavka Goluže, zbog čega sam stvarno presretan. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se računa na mene i što mi je pružena prilika braniti boje hrvatske reprezentacije, svjetskih i olimpijskih prvaka - kazao je Matić, koji se nada odlasku na EP u Srbiju.

Gužva na vanjskim pozicijama

- Naravno da se nadam. Svaki igrač se nada da će ostati do kraja i da će ga izbornik pozvati na natjecanje. Na njemu je da odluči, a moje je da radim i treniram - javio nam se Matić s priprema u Karlovcu.

Kapetan Izviđača u svom klubu igra na poziciji srednjeg vanjskog, dok mu je u hrvatskoj reprezentaciji namijenjena pozicija lijevog vanjskog pucača.

- Već duži niz godina igram na srednjem vanjskom, ali i na drugim vanjskim pozicijama. Nije mi problem, bitno je samo da igram. Trudit ću se izboriti za svoje mjesto, a na izborniku je da odluči. Sigurno ću ugrabiti priliku koja mi se ukaže - kazao je Marko Matić, a izborniku će biti teško odlučiti. Na vanjskim pozicijama velika je konkurencija.

- To su izborniku slatke brige, gužva je na tim vanjskim pozicijama, ali na meni je da se pokušam izboriti za svoje mjesto pa kako bude - zaključio je rukometaš koji kroz regionalnu SEHA ligu vodi svoj klub. Najmlađi u ovom natjecanju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije