Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Obrvan osvojio 
više bodova, ali je 
bio manje gledan

Veselin Vujović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.04.2015.
u 13:23

Od igrača iz 2012. danas u četvrtfinalu igraju devetorica Zagreb je igrao u sastavu: Losert, Bilušić, Ćavar, Goluža, Bilić, Džomba, Jović, Ivandija, Galić, Udovičić, Grgić, Šujster.

Rukometaši PPD Zagreba posljednji su put igrali četvrtfinale Lige prvaka 2012. godine. Na putu do četvrtfinala u skupini su bili drugi sa 16 osvojenih bodova. Ispred njih bila je samo Barcelona s dva boda više. Ivica Obrvan, tadašnji trener zagrebaša, osvojio je četiri boda više od Veselina Vujovića ove sezone. No, za razliku od Vujovića, Obrvan je imao jedan domaći poraz (Barcelona) u šest domaćih utakmica do četvrtfinala.

2000 gledatelja manje

Zanimljivo je da je i 2012. godine PPD Zagreb imao najbolju obranu u Ligi prvaka do četvrtfinala. Primili su u 12 utakmica 295 pogodaka, baš kao Barcelona. No to je ipak devet više od današnje momčadi. I dok je ove sezone PPD Zagreb najgledanija momčad Lige prvaka, prije tri godine to nije bilo slučaj. Zagreb je 2012. godine u 12 utakmica gledalo u prosjeku 5600 gledatelja, što je znatno manje nego ovogodišnjih 7700 gledatelja.

Prosjek godina bio je isti – 25,8, ali da su danas Vujoviću igrači koje je tada imao dvojac Obrvan-Goluža, onda bi vjerojatno PPD Zagreb ozbiljno konkurirao za prolazak na završni turnir u Köln.

A tada su igrali: Marin Šego, Manuel Štrlek (oba u Kielcu), Marko Kopljar, Jakov Gojun (oba u PSG-u), Ljubo Vukić, Ivan Pešić, David Špiler (svi u Meškovu), Ivano Balić (Wetzlar), Marino Marić (Melsungen), Jerko Matulić (Chambery) i Ante Kaleb (Maribor). Od tih igrača danas u četvrtfinalu Lige prvaka igraju četvorica – Gojun, Kopljar, Šego i Štrlek. Od onih koji su i danas u klubu, a koji su 2012. igrali četvrtfinale tu su braća Valčić, Šebetić, Šprem, Horvat i Brozović.

Samo tri stranca

Veselin Vujović četvrtfinale je izborio sa samo jednim strancem (Čelica iz Bosne i Hercegovine), a Obrvan s dva (Špiler iz Slovenije i Gal iz Mađarske).

Goluža, nakon što je zamijenio Obrvana, je u četvrtfinalu za suparnika imao Kiel, a Vujović ima Barcelonu.

Teško je reći koja je momčad teži suparnik. Za Kiel su 2012. godine igrale svjetske klase poput Jiche, Anderssona, Narcissa, Ilića, Palmarssona, a branio je Omeyer. Uostalom, Kiel je te sezone osvojio Ligu prvaka pobijedivši u finalu madridski Atletico sa 26:21.

U dvije utakmice s Kielom Goluža nije izgubio u Zagrebu (bilo je 31:31), ali je u uzvratu bilo plus šest za zebre. Veselin Vujović želi ući u povijest kao prvi trener zagrebaša koji će upisati domaću pobjedu protiv Barcelone.

>> PPD Zagreb pobijedio, Stepančić i Raković bez promašaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije