Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA Barcelona deveti, a Villarreal prvi put među četiri najbolja u Ligi prvaka

Liga prvaka opija Katalonce i 'mornare'

NOG-ron-txt.jpg
import
08.04.2006.
u 16:35

Neizmjerna radost na licu Barcelonina napadača Samuela Eto´oa nakon ubacivanja lopte u Benfikinu mrežu sve je govorila. Katalonci su izborili polufinale Lige prvaka ponovno nakon tri sezone, a deveti put u povijesti. I koliko god bila jaka vaša momčad, pa i ispunjena zvijezdama, poput Barce, takav uspjeh baci vas u zanos. To je taj fluid najcjenjenijeg europskog klupskog natjecanja. Rijetki ga osjete makar bili i najveći. Etoo i Ronaldinho sigurno su u kategoriji najvećih. I oni su padali u zanos iako su na suprotnoj strani imali Portugalce, momčad za klasu ispod svoje. No sutra je novi dan. A on donosi Racing Santander koji se bori za ostanak.
- Trebali bismo uživati u ovom uspjehu, ali mi se čini da bi se u Santanderu prvenstvo moglo prelomiti - govori Eto´o i nastavlja:
- Imamo 11 bodova ispred Reala i trebali bismo se iz ovog letargičnog stanja koje nam je donijela Liga prvaka vratit u zbilju te pobjedom okončati priču u španjolskom prvenstvu!

Dva kola bez pobjede
Katalonci dva kola ne znaju za pobjedu u domaćoj ligi, a nedostajat će im Rafael Marquez, Thiago Motta, Xavi, Lionel Messi i Edmilson.
Spuštajući se nešto niže duž španjolsku obalu Sredozemnog mora stigli biste do mjesta još opijenog polufinalom Lige prvaka. Mali Villarreal suprotstavit će se Arsenalu. Tamo fešta još traje. Oni su ionako ispunili svoje snove. Ležerno će pokuštati prirediti još veće iznenađenje.
- Drago mi je da igramo protiv Arsenala. Mojoj ženi i meni više odgovara put u London, nego u Torino - reći će predsjednik Žute podmornice Fernando Roig i nuditi ležernost mažući nam oči.
No budite uvjereni namjera Villarrealove momčad nije da ostane pred vratima Rima. Dobre rezultate u Europi platili su blijedim izdanjima u domaćem prvenstvu pa im mjesto koje vodi iduće sezone u Ligu prvaka dosta izmiče.

Ugledati se u Sampdoriju
Danas ih čeka susret s izravnim konkurentom Deportivom koji bi ih mogao maknuti s pravog puta. Dakle, jedina je mogućnost ponoviti Sampdorijin pothvat iz 1992. godine i ući kao debitant u finale. Riječi strijelca pobjedonosnog pogotka u četvrtfinalu protiv Intera Rodolfa Arruabarrene dokazuju da žuti i te kako vide svoju šansu:
- Mogla bi nam u korist ići činjenica što Arsenal ima mnogo mladih igrača na koje bi pritisak u određenim trenucima mogao nepovoljno djelovati. U svakom slučaju moraju nas nadigrati a ako im to ne uspije, znate i sami tko će u finale!


Barcelona želi Joaquina

Jedna od većih zvijeza španjolske lige Betisov desni bočni Joaquin najavio je odlazak iz Seville ovoga ljeta. Navijačima seviljskog kluba to se zasigurno neće svidjeti jer on je njihov miljenik jer je od najmlađih dana u Betisu. Real Madrid i Chelsea već dugo stoje u redu za tog 24-godišnjaka, a priključili su im se i Barcelona i Valencia. - Već sam dugo u Betisu i spreman sam za nova iskustva. Vrijeme je da i klub nešto zaradi mojim odlaskom. Možda bih trebao promijeniti i uvjete u nogometnom smislu. Ne bih bio prvi koji je otišao igrati u inozemstvo, no vidjet ćemo - rekao je Joaquin. (ih)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije