Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA STRUKTURA

Liga prvaka kakvom je znate odlazi u povijest, evo kako će slavno natjecanje izgledati ubuduće

FILE PHOTO: Sports Pictures of the Year
Foto: Matthew Childs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
08.03.2021.
u 19:07

Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala, a posljednjih 12 klubova bi završilo natjecanje

Sporazum o novoj strukturi nogometne Lige prvaka blizu je završetka i trebao bi biti potpisan u sljedeća dva tjedna, kazao je Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i predsjednik Europskog udruženja klubova (ECA).

Prema novom sustavu natjecanja, poznatom kao "švicarski model", umjesto dosadašnja 32 sudjelovat će 36 momčadi koje bi i skupnoj fazi natjecanja odigrale deset utakmica umjesto dosadašnjih šest.

Došlo bi do preinake grupne faze natjecanja, a prema novom planu igrala bi se jedna liga sa 36 klubova.

Klubovi bi uoči natjecanja bili podijeljeni u četiri jakosne skupine. Svaki klub igrao bi 10 utakmica s 10 različitih klubova, a suparnike bi dobivao iz različitih jakosnih skupina. Klubovi bi pet utakmica igrali na svom terenu, a pet u gostima.

Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala, a posljednjih 12 klubova bi završilo natjecanje.

Iako je bilo kritika na neke elemente plana od strane Europskih liga, Agnelli vjeruje da je posao gotovo zaključen. - Svi su prepoznali blagodati novog sustava natjecanja - rekao je Agnelli na današnjem sastanku ECA-e.

Još nije poznato po kojem će sustavu nove momčadi izboriti mjesto u Ligi prvaka. Rasprava o tome još uvijek traje, a odluka o obnovi Lige prvaka 2024. vjerojatno će biti donesena na ovogodišnjem sastanku Izvršnog odbora Uefe koji će se održati 20. travnja.

Ključne riječi

Komentara 3

FR
Frapin
21:39 08.03.2021.

Ako potraje pandemija još koju godini UEFA i FIFA čepasti na prosjački štap!

MO
montello
19:45 08.03.2021.

igraju samo bogataski klubovi treba vratiti ligu prvaka da samo prvak odlazi u ligu prvaka ne ovo.

DU
Deleted user
20:21 08.03.2021.

Već odavno ne gledam to sr..nje. A najbolje bi bilo da ih nitko ne gleda pa da spadnu na prosjački štap.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije