Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE IM SE ISPLATILO

Juventus u zadnje tri godine u Ligi prvaka zaradio više od Barce

Juventus - Lazio
Foto: Reuters/PIXSELL
05.06.2015.
u 19:37

- Barca je najbolja na svijetu, težeg suparnika od nje u ovom trenutku nema, morat ćemo odigrati savršeno - rekao je Tevez

Iako je tog 9. srpnja 2006. godine finale Svjetskog prvenstva u Berlinu zasjenio sukob Materazzija i Zidanea, Talijani se rado sjećaju tog stadiona. Podigli su tada pehar, postali svjetski prvaci. Tri su igrača Juventusa i danas doputovala u Berlin, sada na finale Lige prvaka. U svoj ‘zlatni’ grad vraćaju se Buffon, Pirlo i Barzagli s nadom da će se i ovaj put vratiti kući s ‘kantom’.

Tevez: Barca je najbolja

– Lijepo je sjetiti se tih dana, nekad se ponovi – kazao je Gigi Buffon, 37-godišnji vratar i kapetan Juventusa koji je branio protiv Barce u četvrtfinalu Lige prvaka 2003. godine. U Barceloni je tu utakmicu igrao samo Xavi.

– Buffon je i dalje fenomenalan, čim ga imamo na golu, lakše nam je, imamo samopouzdanje, mir – hvalio je Carlos Tevez, svjestan da samo Buffon ne može zaustaviti moćnu Barcelonu.

– Barca je najbolja na svijetu, težeg suparnika od nje u ovom trenutku nema, morat ćemo odigrati savršeno – dometnuo je Argentinac.

Ovo je osmi finale LP-a za obje momčadi, zanimljivo je da je Juventus svoja zadnja tri finala izgubio, a Barcelona je u zadnja tri finala slavila (2006., 2009., 2011.).

Bit će ovo posebna utakmica za Patricea Evru, bek Juventusa upisat će svoj treći nastup u finalu LP-a, s time da je Juve treći klub za koji igra u toj zadnjoj utakmici (Monaco, Manchester United i Juve).

To je dosad ‘upisao’ samo Clarence Seedorf.

Barcelona u Berlin vodi sve igrače prve momčadi, nema ozlijeđenih ni suspendiranih, sva 23 su na broju, a s njima će i tri igrača druge momčad (ne i Halilović). Doduše, malo je upitan Iniesta koji je propustio trening u srijedu zbog bola u mišiću, ali očekuje se da će biti spreman.

Iza Barce je tjedan u kojem je napravljen dirljiv službeni oproštaj Xaviju koji u Berlinu igra zadnju utakmicu za Barcu.

Messi: Ah, taj doping

– Žao nam je što nismo mogli biti na oproštaju zbog dopinške kontrole – objavili su Messi i Rakitić na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj su ‘ispitanici’ Messi, Rakitić, Rafinha, Pique i Ter Stegen.

Uspoređujući Barcu i Juve, zanimljivo je da je Juve u zadnje tri sezone LP-a više zaradio od Uefe, 183 milijuna eura, a Barca 140. Katalonci su mnogo više potrošili na igrače, u zadnje četiri godine 315 milijuna eura, a Juve 204. Na društvenim mrežama Barcelona je mnogo popularnija, prati je 124 milijuna ljudi, a Juve ‘samo’ 20. No, sutra te brojke ne igraju.

>> Diego Simeone: Finale Lige prvaka će odlučiti borba između Rakitića i Vidala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije