Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Dinamo će se 'prošetati' do trećeg pretkola, a tad dolaze problemi

Dinamo
Igor Kralj/PIXSELL
01.06.2015.
u 15:02

Dinamo će svoj europski put iduće sezone započeti u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Mogući protivnici ne bi trebali biti problem modrima u toj fazi jer će biti nositelji.

Bude li sreće u ždrijebu, Dinamo bi 22. lipnja mogao dobiti neku od najlošijih momčadi u Europi, ako izvuče protivnika koji se plasirao iz prvog pretkola, ali čak i ako ne bude imao sreće u ždrijebu, trebao bi se plasirati u idući krug. Ukupno će u bubnju biti 34 momčadi, četiri iz prvog pretkola i 30 momčadi koje se priključuju kvalifikacijama u ovoj fazi.

Problemi će početi u trećem pretkolu. Dinamo će, prođe li, ući u bubanj s još 17 pobjednika u drugom pretkolu (16. i 23. srpnja), a u toj fazi pridružit će im se i Basel, Red Bull i Victoria Plzen. Jedini još nepoznati sudionik u Ligu prvaka je poljski predstavnik, Legia Varšava i Lech Poznanj bore se za naslov. Modri "navijaju" za Lech, koji je trenutačno vodeći (bod više dva kola do kraja) i ima mnogo slabiji koeficijent, dok je Legia ispred Dinama. Osvoji li Legia naslov, Dinamo neće biti nositelj u 3. pretkolu i mogao bi već u ovoj fazi izvući najjače momčadi u kvalifikacijama.

Krenimo od najtežeg, Dinamo će htjeti izbjeći Basel, koji već godinama igra u Ligi prvaka i ove godine prošao je skupinu u kojoj su bili Liverpool, Real Madrid i Ludogorec. Red Bull Salzburg također je jedna od opcija koju će Dinamo željeti izbjeći. Kruno Jurčić nije ga uspio pobijediti prije nekoliko godina, nije ni Zoki Mamić u Europskoj ligi u protekloj sezoni.

Poželjan protivnik je svakako Celtic, koji je u tek završenoj sezoni koštao Dinamo prezimljavanja u Europi, ali dojma smo kako je Dinamo ipak kvalitetnija momčad. Celtic bi željeli i Dinamovi igrači, a uz plasman u Ligu prvaka, nema boljeg motiva od osvete.

No bude li Dinamo nositelj u trećem pretkolu izbjeći će Basel, Celtic i Red Bull, a tad će mu potencijalni protivnici biti klubovi slabijeg koeficijenta, Videoton, Molde, Midtjylland, Qarabag. U posljednjem krugu kvalifikacija, u Dinamovom dijelu ždrijeba ostat će deset momčad, a potencijalni protivnici će biti već spomenuti Basel, Steaua, Victoria Plzen i Red Bull jer modri sigurno neće biti nositelji.

>> Više o mogućim protivnicima pročitajte na Goal.com

>> Jurčić: Dinamo radi europski, a većina cvili

Komentara 12

VU
Vuk47
17:20 01.06.2015.

Ispravak netočnog navoda iz članka: Dinamo je već sada sigurno nositelj u trećem kolu bez obzira na to tko će biti prvak poljske. Treće kolo ima deset nositelja (na champions routeu). Dinamo je trenutno 9. nositelj i u najgorem slučajuaju će biti 10. nositelj. Više detalja možete vidjeti na ovoj stranici: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedcl2015.html

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:41 01.06.2015.

Dinamo je konstanta u Europi , uz malo sreće možemo ući u LP . Potrebna su pojačanja , prvenstveno stoperi i da se zadrži momčad koja je odigrala fantstičnu sezonu .

KO
kova123
18:11 01.06.2015.

VECERNJI LIST SIRI LAZI !!! NOVINARU KOJI SI PISAO CLANAK MOGAO SI SE PRVO MALO VISE INFORMIRAT, A ONDA IC PISAT CLANAK, JER I LEGIA V. TAKODER IMA MANJI KOEF. OD DINAMA, SAMIM TIME DINAMO JE NOSITELJ U 3.PRETKOLU !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije