Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKI KUTAK

Chelsea ove sezone u Ligi prvaka ne zna za poraz, a PSG u gostima ne briljira

Chelsea
Reuters/PIXSELL
11.03.2015.
u 00:30

- Osvojili smo već Liga kup, sam smo još 'gladniji' trofeja, idemo osvojiti sve do kraja. Svi u svlačionici tako razmišljamo, spremni smo na sve - rekao je Gary Cahill.

Prva je utakmica osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Chelseaja ponudila očekivanu sliku. Mourinhova se momčad na Parku prinčeva branila, onako čvrsto i organizirano kako samo Mourinho zna postaviti 'ziherašku' zamku za svoje protivnike. Daleko je to bilo od bilo kakve ljepote, PSG je dominirao, imao loptu u svom posjedu, no bluesi su golom Ivanovića u 36. minuti uzeli ono po što su i došli. Cavani je u 54. zabio za 1:1 i ostavio nadu Parižanima, no...

Ono što treba napomenuti je činjenica kako je Chelsea u Ligi prvaka, uz Real Madrid i Porto, jedina neporažena momčad ove sezone. Prošle je godine Chelsea u četvrtfinalu LP-a izbacio baš PSG, a na Stamford Bridgeu je bilo 2:0 za bluese. Znaju Mourinhovi igrači što ih čeka, PSG je izuzetno opasan, posebice jer mora ići na sve ili ništa.

"Ne treba naglašavati koliko je PSG jak, znamo kakav nas težak posao čeka. To će biti kao da igramo finale, i mi i PSG krećemo od nule", kazao je Chelseajev Gary Cahill i zaključio:

"Osvojili smo već Liga kup, sam smo još 'gladniji' trofeja, idemo osvojiti sve do kraja. Svi u svlačionici tako razmišljamo, spremni smo na sve..."

PSG-u je ovo jedinstvena prilika da napravi iskorak u europskim natjecanjima jer je prošle (Chelsea) i pretprošle (Barcelona) sezone ispadao u četvrtfinalu. Najteže će sigurno biti Davidu Luizu, brazilski branič prošle je sezone bio jedan od nositelja igre Chelseaja, a u ljeto 2014. godine prešao je na Park prinčeva za 50 milijuna eura.

"Na Stamford Bridge dolazimo po pobjedu, drugog izbora nemamo, niti ne razmišljamo o neuspjehu", kazao je Luiz i dodao:

"Vrijeme je da dokažemo svoju vrijednost, ako želiš doći do samog vrha moraš pobjeđivati najveće."

PSG-ov trener Laurent Blanc ne može računati na ozlijeđene Auriera, Mouru i Cabayea, dok Jose Mourinho zasigurno nema Obi Mikela, a upitan je i nastup Nemanje Matića koji je ozlijedio gležanj. No problem PSG-a je neuvjerljiva igra u gostima, posljednje dvije utakmice s jakim protivnicima (Monaco i Lyon) su remizirali, a ove su sezone na strani gubili od Bastije, Guingampa, Barcelone... Pobjeđivali su najčešće s minimalnom razlikom, pretežno s 1:0... Svi čekaju da se napokon razigra i 'probudi' Zlatan Ibrahimović koji je ove sezone u Ligi prvaka zabio samo dva gola. A Chelsea i Mourinho najviše strahuju baš od Zlatana, nikad ne znaš kad će 'poludjeti'.

Tradicija je na strani Chelseaja, PSG u posljednja dva dolaska na Stamford Bridge nije uspio zbiti gol, a bluesi su pred svojim navijačima u Ligi prvaka zabili barem jedan gol na 18 posljednjih utakmica Lige prvaka. Uz to je Chelsea uspio stići do osmine finala Lige prvaka 11 puta u posljednjih 12 sezona, a u LP-u nikad nije izgubio od francuskih momčadi (ima četiri pobjede i dva remija). U tih šest utakmica s francuskim klubovima na čak pet Chelsea nije primio gol!

Utakmica Chelseaja i PSG-a igra se u srijedu, 11. ožujka, od 20.45 sati.

>> Sve kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

>> Jose Mourinho vama možda je specijalan, ali meni nije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije