Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Čudo PSG-a u Londonu! S igračem manje 'pokopao' Mourinhov ziheraški Chelsea

Chelsea - PSG
Foto: Reuters/Pixsell
1/15
11.03.2015.
u 23:51

Zlatan Ibrahimović je isključen u 31. minuti nakon duela s Oscarom

Paris Saint Germain priredio je čudo u Londonu i igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka! Parižani su s igračem manje, jer Zlatan Ibrahimović je isključen u 31. minuti, izborili neriješen rezultat (2:2) nakon produžetaka i izbacili Chelsea.

Pravoj drami svjedočili su gledatelji na Stamford Bridgeu u uzvratu osmine finala. Momčad Josea Mourinha donijela je zadovoljavajućih 1:1 iz Pariza i kada je najbolji igrač PSG-a isključen nakon duela s Oscarom izgledalo je kako će Bluesi lakoćom ponoviti prošlosezonski ishod protiv istog supranika. Chelsea je, naime, u četvrtfinalu nadjačao Parižane (3:1 bilo je za PSG na Parku prinčeva pa 2:0 za Chelsea u uzvratu).

I da je nizozemski sudac Björn Kuipers krajem prvog poluvremena dosudio jedanaesterac za domaće, kad je Cavani posložio Diega Costu na travnjak, vjerojatno bi ishod večerašnje utakmice bio drugačiji.

No, nije pa je momčad Laurenta Blanca u nastavku jurnula po pogodak. Bolje su gosti igrali unatoč brojčanoj inferiornosti, a najbliže pogotku bio je Cavani. U 58. minuti pogodio je vratnicu.

I onda, nakon 80. minute, uslijedio je nogometni uragan u Londonu. Kad je Cahill pogodio u 81. minuti nakon gužve koja je uslijedila poslije izvedenog kornera, Mourinho je bio pred ostvaranjem cilja. Njegova prepoznatljiva 'ziheraška' taktika trebala je ponovno dobiti potvrdu svrsishodnosti. Nedostajalo je tek nekoliko minuta do toga.

Ali pet minuta potom korner je bio sretan i za goste. Izveo ga je Lavezzi, a strijelac udarcem glavom, David Luiz, pobjegao je Ivanoviću i šokirao domaće navijače. Koji su do nedavno 'drukali' i za njega dok je stanovao u Londonu.

 

Produžetke je bolje počeo Chelsea. Parižani su djelovali umorno i nemoćno, no bilo je to tek nekoliko kriznih minuta u kojima je trenutak nepažnje Thiaga Silve rezultirao jedanaestercem za domaće.

Zbilo se to u 105. minuti kad je Brazilac u skoku sa Zoumom igrao rukom. Hazard je hladnokrvno pogodio s bijele točke i svi su mislili da je tu kraj.

Ali tako nisu mislili i žilavi Blancovi jurišnici. Mourinhu nije pomogao niti slavljenik Didier Drogba (37. rođendan) kojeg je u produžecima ubacio u igru. Parižani su uspjeli ostvariti čudo i osvetiti se za prošlosezonsko četvrtfinale. Drugačiji završetak nije niti mogao biti - za veliki remi pogodio je glavom baš Thiago Silva u 113. minuti iskupivši se za tešku pogrešku nekoliko minuta ranije.

Ponovno je ukupan rezultat bio 3:3, no ovaj puta, nakon velike drame, PSG se radovao na kraju. Momčad s Parka prinčeva već dugo želi otići do kraja u elitnom natjecanju. Sada su među osam najboljih, a stigli su tamo bez najboljeg. Bez Zlatana Ibrahimovića koji je propustio veći dio ključne utakmice na Stamford Bridgeu. Možda je to naznaka moći, možda to govori kako će ovo biti njihova godina. Uvjerit ćemo se vrlo brzo...

>>Šahtaru sedmica protiv Bayerna, bila je to večer koju će Srna htjeti zaboraviti

>> Ako prođu Chelsea, igrači PSG-a bit će bogatiji za četvrt milijuna eura!

Komentara 22

LK
Lopovi_KRADEze
00:04 12.03.2015.

Apsolutno sokantno, sramotno sudjenje! Ako je Ibra dobio crveni, Costa je trebao dobiti 2-3 crvena kartona. A uz to po najmanje 2 zuta su zasluzili: Matic, Oskar, Ramirez..... Penal protiv PSG - je bio vrlo diskutabilan -najblaze receno..... Drago mio mi je da je ispao Special Eye Gouger!

OR
"orlando"
23:37 11.03.2015.

Suđenje bilo katastrofa, PSG zaslužneno prošao dalje, pokazao veću volju za pobjedom.

CR
CrazyCat
22:42 11.03.2015.

Pa ovaj Costa je trebao dobiti 2 crvena kartona. Jako loše suđenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije