Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neshvatljiva odluka

Licemjerni Uefa i Platini sami su si pljunuli u lice

UEFA President Michel Platini delivers a speech after his reelection at the 39th Ordinary UEFA Congress in Vienna March 24, 2015.   REUTERS/Leonhard Foeger
Foto: Reuters/PIXSELL
31.03.2015.
u 10:50

Na kongresu Uefe u Beču, na kojem je u Izvršni odbor izabran i naš Davor Šuker, novi/stari predsjednik Uefe Michel Platini jasno je poručio: "Uvodimo nultu toleranciju na huliganizam!"

Na kongresu Uefe u Beču, na kojem je u Izvršni odbor izabran i naš Davor Šuker, novi/stari predsjednik Uefe Michel Platini jasno je poručio: "Uvodimo nultu toleranciju na huliganizam! Ekstremne navijačke skupine u Europi su sve organiziranije, no i mi smo, nećemo dopustiti da se opet dogodi Heysel!"

No, samo tri dana nakon najave rata s huliganima, Uefa i Platini sami su sebi pljunuli u lice. Na samom početku kvalifikacijske utakmice između Crne Gore i Rusije u Podgorici domaći navijač pogodio je ruskog vratara Akinfejeva bakljom u glavu. Nesretni vratar CSKA Moskve zaradio je potres mozga i opekline vrata, hitno je prebačen u bolnicu, no suci su na veliko iznenađenje svih odlučili nastaviti utakmicu. Na kraju je utakmica ipak prekinuta, ali tek nakon trećeg navijačkog incidenta u 67. minuti.

– Mi zaista ne razumijemo zašto je susret nastavljen, pa nama je ozlijeđen jedan od ključnih igrača. To je direktan utjecaj na tijek dvoboja. No, poslije tog prvog incidenta delegat je rekao da nastavimo i mi smo ga morali poslušati – ljutit je nakon utakmice bio ruski izbornik Fabio Capello.

I u pravu je Capello, jer što je potrebno da se utakmica prekina ako nije to da je glavni vratar momčadi pogođen bakljom u glavu i iznesen na nosilima?

Ono što je najgore od svega tvrdnje su Rusa da je sam Michel Platini naredio delegatu i sucima da se dvoboj nastavi. Isti čovjek koji je samo tri dana prije govorio o nultoj toleranciji na huligane! Zanima nas bi li Platini naredio da se utakmica nastavi igrati da je, primjerice, pogođen jedan od sudaca iza gola. Jer oni su za nogometnu utakmicu sigurno puno manje važni (jer ionako rijetko nešto vide) nego što je to za Ruse već deset godina nedodirljiva jedinica Akinfejev.

Na licemjerstvo Uefe već smo navikli, pa skandalozna odluka u Podgorici ne iznenađuje nas previše...

>>Evo što je o incidentu rekao crnogorski navijač koji je bakljom pogodio vratara

>>Huligani nisu odustali, nakon golmana pogodili i igrača Rusije, utakmica je prekinuta!

Komentara 35

MA
medjimurec_at
12:18 31.03.2015.

To zovete navijacima ? Hajdukovi i Dinamovi divljaci se mlate na autocesti i to se zove nevijacima ? Gdje igra neki klub sa balkana dolazi do incidenata a vi to zovete navijacima ?

DE
dekan
11:36 31.03.2015.

za svaki huliganizam, za svaki fasizam, odmah prekinuti utakmicu, i dodjeliti 3:0 za protivnika, te izbaciti momcad sa sljedecih 3 utakmica. Ako se to ponovi, onda izbacitim momcad za godinu dana. I ako se to ponovi onda za 10 godina. Sljedeca kazna za 100 godina. To bi naucilo sve Balkance

OV
ovchica
13:50 31.03.2015.

UEFA i FIFA su samo korporacije kojima je jedini cilj ostvarivanje profita, pa makar gazili preko mrtvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije