Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Pijetraj: Da su me pustili na miru, već bismo imali medalje i sa OI

BK Leonardo - Nikada dva člana matičnog kluba nisu nastupila u polufinalu EP-a.
14. kolovoza 2015. u 08:50 1 komentara 1420 prikaza
Hrvoje Sep, Filip Hrgović
Foto: Dražen 
Brajdić

Ulaskom u polufinale Europskog prvenstva Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa, zagrebački Boksački klub Leonardo postavio je neke nove rekorde. Otkako je Hrvatska samostalna, nikad dva člana kluba u kojem su stasali nisu nastupila u polufinalu Europskog prvenstva, a i nitko poput Sepa nije osvojio dvije medalje u razmaku od četiri godine.

Veliko priznanje klubu

Po prvi puta u proteklih četvrt stoljeća dogodilo se i da je debitant osvojio odličje, kao što je to učinio Filip Hrgović. No, nije superteškaš Hrga običan debitant jer su mu 23 godine i za sobom već ima dva četvrtfinala svjetskih prvenstava, a ima i 30 mečeva odnosno 26 pobjeda u Svjetskoj ligi (WSB).

Sličnim brojkama raspolaže i poluteškaš Sep koji u tom natjecanju također ima 30 borbi, ali i pokoji poraz više (22-8) što je još uvijek jako dobar skor koji je donio i veliko iskustvo.

- Ovo je veliko priznanje za naš klub i sav onaj znoj proliven u našoj dvorani. Premda u boksačkom smislu mi nismo profesionalci, mi se boksom bavimo profesionalno. Da su me pustili na miru bilo bi i olimpijskih medalja, jer sve što sam do sada napravio bilo je uz neko kočenje - kazao je Hrgovićev i Sepov klupski trener Leonard Pijetraj.

Osim ove dvije medalje, koje bi u današnjim polufinalima Hrgović i Sep mogli učiniti još blještavijim, Boksački klub Leonardo diči se još nekim posebnostima. Naime, nema kluba u neovisnoj Hrvatskoj koji u svojim vitrinama ima europsko i svjetsko juniorsko zlato, a osvojili su ih Dino Mansour i Filip Hrgović. Sep i Hrgović tri puta su bili momčadski prvaci Svjetske lige, a Hrgović ima i pojedinačnu pobjedu u istom natjecanju.

Zbog svega toga Cerska 3 u Dubravi sad je već kultna boksačka adresa gdje se na manje od 200 kvadrata odgajaju medaljaši.

Pred dvojicom leonardovaca večeras je težak posao, a teži je, čini se, pred Sepom koji u svom polufinalu ide na Irca Warda, bivšeg europskog prvaka (2011.) i brončanog s posljednjeg Svjetskog prvenstva (2013.).

Već je pobijedio Nistora

Hrgović će pak na udarača i nokautera Rumunja Nistora kojeg je već jednom pobijedio, a to se zbilo 2011. i to na Svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu. I tada se dogodilo da je nakon pobjede nad Gruzijcem Bahtidzeom išao na Nistora. Osvoji li Hrgović zlato, a za takvo što ima lijepu priliku bio bi to i najuspješniji nastup Hrvata na europskim prvenstvima jer su godine 2000. Božić i Palić bili srebrni, a četiri godine kasnije Šivolija je osvojio srebro, a Đipalo broncu.

>>Hrvoje Sep i Filip Hrgović ušli u polufinale Europskog prvenstva!

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Gusta magla:

    Bravo za strucni stozer i boksace bez kojih taj uspjeh ipak nebi bio moguc.