Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankt Moritz

Leona Popović 17. nakon slaloma, superveleslalom otkazan

Leona Popović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
08.12.2017.
u 14:32

Otkazom je propala prilika Leoni za osvajanje prvih bodova u ovoj sezoni.

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović nalazi se na 17. mjestu nakon slalomske vožnje za alpsku kombinaciju na utrci Svjetskog kupa u švicarskom Sankt Moritzu te za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostaje 2.38 sekundi. 

Popović je iskoristila svoju dobru slalomsku tehniku i bez većih pogrešaka prošla stazu na kojoj je Shiffrin ostvarila uvjerljivo najbolje vrijeme (42.53). Jedina skijašica koja je uspjela za Amerikankom zaostati manje od sekunde bila je domaća predstavnica i aktualna svjetska prvakinja u alpskoj kombinaciji Wendy Holdener, zaostavši samo 39 stotinki (42.92). I na trećem mjestu je Švicarka, Michelle Gisin, ali je njezin zaostatak već 1.21 sekundu.

Leona Popović
1/8

Od 52 skijašice koje su se našle na startu, njih 42 došle su do cilja i nastavit će natjecanje.

Nažalost, gusta magla na stazi u švicarskom Sankt Moritzu prisilila je organizatore utrke na otkazivanje natjecanja u superveleslalomu, koje je prvotno trebalo biti održano u jutarnjem terminu, u kojem je prvo održan slalom, ali kako se magla nije razišla nije bilo druge mogućnosti nego otkazati utrku. 

Ovim otkazom propala je prilika Leoni Popović za osvajanje prvih bodova u ovoj sezoni.

Alpska kombinacija je, zasada, jedina disciplina u kojoj je Leona osvajala bodove u Svjetskom kupu, oba puta na istom mjestu, u švicarskoj Crans-Montani, na kraju veljače ove godine, kad je na prvom natjecanju završila na 18. mjestu, a dva dana poslije bila 17.

U Sankt Moritzu su u subotu i nedjelju na rasporedu dvije utrke superveleslaloma za skijašice, naravno, pod uvjetom da vremenski uvjeti budu bolji nego što su bili danas. Za oba dana start je predviđen u 10.45 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije